Bokningsgeneralen: "Det kommer fler godbitar till Bråvalla"

Initialt har bokningarna till den nya storfestivalen på Bråvalla haft lite slagsida åt rock och metal.- Genrefördelningen är något som kommer att jämna ut sig, det kommer fler godbitar, lovar festivalens bokningsansvarige Gunnar Lagerman.

27 november 2012 06:15

Bokningsgeneralen passade på måndagen på att berätta om den stora nysatsningen och bolaget som står bakom för en brokig skara näringslivspersoner, politiker och andra när Norrköping Science Park och Linköpings universitet arrangerade årets sista så kallade "lunchklubb".

- FKP Scorpio omsätter 80 miljoner euro och har 15 festivaler, den största lockar 75 000 besökare. Det finns lite resurser bakom, berättade Lagerman.

- Vi har ungefär 100 miljoner i budget för Bråvallafestivalen, det är så mycket vi måste dra in för att den ska snurra.

Jämnar ut sig

I samband med detta passade Folkbladet naturligtvis på att förhöra sig lite extra om bokningsläget för festivalen. Lagerman står i stort sett själv för allt bokningsarbete.

- Det är jobb dygnet runt.

Bland de första bokningarna återfinns stora rock och hårdrocksakter som Rammstein, In Flames, Volbeat, Green Day och Stone Sour. Det har blivit lite slagsida åt den musikaliska inriktningen.

- Det är lite slagsida åt rock det stämmer, men det kommer att jämna ut sig. Vi bestämmer ju inte när artister bekräftar, det är därför det ser ut som det gör, konstaterade Lagerman.

- Vi kommer blanda friskt mellan genrerna. Vi tror inte att man kan göra Sveriges största festival om man är nischad, om man inte har Metallica och Iron Maiden varje år, men det skulle vara lite tråkigt.

Fler godbitar

Ryktesfloran går varm inför varje bandsläpp och flera av akterna som presenterades i så väl det första som det andra bandsläppet hade det skrivits om i både en och annan media redan innan släppen. Framförallt på sociala plattformar.

- Sociala medier innebär något helt nytt, förr om åren kunde man ju samla ihop 20 artister till Hultsfred och hålla en pressträff. Det går inte längre.

Apropå det, walesiska Bullet For My Valentine bekräftade på sin hemsida att de var klara för festivalen men tog sedan snabbt bort det och fanns inte med i senaste bandsläppet...

- Ja, det var väldigt märkligt...jag vet inte vad som hände där, säger Gunnar Lagerman med ett lurigt leende.

De 50 band som festivalen aviserat att man ska boka avser etablerade band, det vill säga inte lokala akter och annat smått och gott som kommer att tillkomma.

Många av de presenterade banden är storfräsare, kommer ni att boka fler riktigt stora artister?

- Det kommer fler godbitar, lovar bokaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!