Fotbollssupporter greps i Norrköping

En supporter greps och fördes bort i en polisbil, när ett 50-tal fotbollsupporters från Neapel och laget Napoli i Italien, landade på Norrköpings flygplats på torsdagseftermiddagen.Planet från Ryanair omdirigerades till Norrköping från Skavsta, där det rådde kraftig dimma och var omöjligt att landa på.

22 november 2012 15:05

Men det var ett nästan ofattbart stort massuppbåd av poliser som mötte upp planet i Norrköping:

- Kommer kungen?

Det undrade en förvånad besökare, när Norrköpings flygplats plötsligt invaderades av poliser och polisbilar på torsdagseftermiddagen. Det kändes med andra ord riktigt dramatiskt.

Men det var ingen kung på ingång, utan ett flygplan med ett 50-tal fotbollssupporters från Napoli, som skulle se AIK-Napoli i Stockholm, senare på torsdagen.

Tack vare massuppbådet av poliser, gick dock allt lugnt tillväga och endast en av de 50 supportrarna togs åt sidan med milt våld och forslades från flygplatsen i en polisbuss.

Levande häck

Övriga supportrar slussades in i väntande bussar som körde ut på plattan till flygplanet. Poliserna bildade en levande häck ända från supportrarnas flygstolar, nedför flygplanstrappan och vidare in i bussen.

Av massuppbådet med poliser kom de flesta från Stockholm, men man förstärktes av poliser från Norrköping och Finspång.

- Men det är väl löjligt med sånt uppbåd av poliser bara för att köra dessa till synes lugna supportrar till Stockholm, tyckte en förbipasserande åskådare.

Säkrade upp

Något som en av poliserna direkt avfärdade:

- Visst ser det lugnt ut just nu, men det vet vi ju aldrig i förväg. Det har hänt att det blivit rejält bråkigt redan när utländska supportrar anländer till Sverige, så därför tar vi alltid det säkra före det osäkra.

Läs mer i fredagstidningen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström