Hells Angels-medlem åtalas för hustrumisshandel

En 53-årig Hells Angels-medlem åtalades på fredagen för att ha misshandlat sin hustru.

29 september 2012 05:01

I mitten på augusti i år höll paret som bäst på att förbereda inför sin dotters dop. När mannen vid ett tillfälle lämnade bilen de färdades med tittade kvinnan i 53-åringens mobil och hittade sms från en annan kvinna. När hon påpekade det blev mannen vansinnig. Han stannade bilen mitt i trafiken och försökte dra henne ur bilen. Hårdhänt ska han ha slitit i henne och tagit strupgrepp samtidigt som han hotat att döda henne.

Hon blev dock kvar i bilen och när de kom hem fortsatte mannen att aggressivt gräla på henne. Han ska då ha hållit fast henne hårt och hållit handen som om han skulle slå henne.

Han ska även ha framfört hotelser om att skära halsen av henne och "skicka grabbarna på henne" om hon gick till polisen. Händelseförloppet bevittnades av en granne.

Fyra fall av misshandel

I förhör har kvinnan sedan berättat om ytterligare fall av misshandel vid totalt fyra tillfällen.

I augusti ifjol ska han när hustrun var gravid i tredje månaden ha slagit henne i magen. I april i år ska han bara några dagar efter att de kommit hem från bb med sin lilla dotter våldsamt ha knuffat omkull henne och bara någon månad senare ska han ha slagit henne i ansiktet med öppen hand så att hon slog huvudet i väggen.

Hon berättar att det även förekommit hotelser och att varje misshandel har föregåtts av dispyter om att han träffat andra kvinnor eller att han prioriterat "klubben" framför familjen.

Mannen själv uttrycker i polisförhör att han inte har några kommentarer till brottsmisstankarna. Han förnekar att han misshandlat hustrun och hävdar att hon anmält honom för att han vill skiljas men inte hon.

På fredagen åtalades han dock för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

Dopingbrott

Mannen åtalas även för dopingbrott sedan han vid en husrannsakan i Hells Angels-lokal i ett annat ärende den 5 september i år påträffats och uppvisat tydliga tecken på påverkan. Han nekar till anklagelserna trots att ett urinprov som togs vid tillfället visar spår av syntetiska anabola steroider och testosteron.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!