Fängelse för 25-åring med Outlaws-koppling

- Jag har kniv på mig ganska ofta. Omständigheterna gör att jag måste ha det.Det sa 25-åringen som har kopplingar till det kriminella mc-gänget Outlaws i Norrköpings tingsrätt.Han dömdes på tisdagen till fyra månaders fängelse.

26 september 2012 01:00

25-åringen var åtalad på åtta olika punkter. Tingsrätten inledde tisdagens huvudförhandling med en åtalspunkt, som handlade om narkotikabrott, våldsamt motstånd, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Händelsen utspelade sig den 23 februari i år, vid restaurang Hugos på Slottsgatan.

Outlaws bråkade

Polisen hade hört att Outlaws var på krogen och bråkade. När de kom till Hugos vid tretiden på natten, strax innan stängningsdags, såg de en 25-årig man med kopplingar till det kriminella gänget.

- Han var märkbart berusad och vi skulle därför omhänderta honom för LOB, (lagen om omhändertagande av berusade personer), berättade en polis i rätten.

I samband med gripandet ropade 25-åringen till personer som var med honom. "Du vet vad du ska göra". Därefter följde två tjejer med till polisbilen och filmade hela händelsen.

Via videolänk

25-åringen och hans advokat Mikael Abrahamsson fanns med via videolänk från tingsrätten i Uppsala.

- Jag minns det som igår, sa 25-åringen vid förhöret och berättade att han droppade kniven när polisen kom till Hugos.

Domaren undrade varför han hade kniv på sig.

- Jag har kniv på mig ganska ofta. Omständigheterna gör att jag måste ha det, svarade 25-åringen.

Nyopererad hand

Att 25-åringen gjorde våldsamt motstånd vid polisgripandet beror, enligt 25-åringen, på att han hade ont i handen. När polisen tog tag i honom reagerade han därför reflexmässigt genom att dra bort den.

- De tog tag i min nyopererade hand och slängde ner mig på marken, sa han och visade upp sin ärrade hand med en knöl på.

Han påtalade också för rätten att han efter detta fick sova naken med handfängsel i cellen.

Den åtalade hade vid det aktuella tillfället 1,88 gram cannabisharts på sig och misstänks för ringa narkotikabrott.

Övriga sju åtalspunkter som togs upp i tingsrätten på tisdagen handlade om en rad oliks fall av narkotikabrott, brott mot knivlagen, grovt rattfylleri och olovlig körning.

Norrköpings tingsrätt dömde 25-åringen för samtliga brott till fyra månaders fängelse.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!