Misstänkt för vapenbrott vid HA-lokal kvar i häktet

På fredagen skulle åtalet komma mot den 37-åring som är misstänkt för grovt vapenbrott efter en gängkonfrontation utanför Hells Angels lokaler.Men polis och åklagare behöver mer tid på sig. 37-åringen får stanna kvar i häktet.

24 augusti 2012 15:06

37-åringen och hans advokat har gått med på åtalsförlängning fram till den 7 september. Så 37-åringen får sitta kvar i häktet fram till dess.

Det var på tisdagsmorgonen den 7 augusti som sex män greps utan Hells Angels lokal på Stockholmsvägen. Medan fem av dem släpptes dagen efter så fick 37-åringen stanna kvar ensam i arresten och häktades därefter misstänkt för grovt vapenbrott.

Som Folkbladet tidigare berättat så har ingen av de sex inblandade velat berätta vad som hände. Enligt polisen var det två personer på den ena sidan och fyra på den andra.

Friad i hovrätten

Som Folkbladet tidigare berättat så är 37-åringen den man, som först dömdes till tolv års fängelse av Jönköpings tingsrätt för ett knivmord på High Chaparall i juni i fjol - men som sedan friades av hovrätten.

Hovrätten menade, att det visserligen fanns flera mycket besvärande omständigheter för 37-åringen. Men det var inte ställt utom allt rimligt tvivel, att han verkligen gjort sig skyldig till den åtalade gärningen.

Också den gången greps 37-åringen utanför Hells Angels lokaler på Stockholmsvägen i Norrköping. Han hade då flyttat till stan från Göteborg och var prospect till Hells Angels i Norrköping, det vill säga ännu inte fullvärdig medlem. Vid det tillfället bodde han i Hells Angels-lokalen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!