Triumphs egen dag mitt på Holmentorget

Kvällen före hade Kent firat sin triumf på den nu till större delen nedmonterade scenen.Men redan dagen efter, på lördagen, var det dags för triumf av annat slag på Holmentorget.

29 juli 2012 23:45

Som synes var det engelska veteranbilar av märket Triumph, som uppfyllde torget. Och eftersom tillverkningen lades ner i början av 1980-talet, är numera vartenda Triumph-åk en veteranbil.

Här fanns nu kombi och cabriolet likaväl som herrgårdsvagnar och stabila bruksbilar - och därtill sportbilar av märket Spitfire, som var Triumphs bidrag till den genren.

Årlig träff

Roger Jansson från arrangerande Norrköpingsklubben berättar att det här är en årlig träff på nationell basis, där man är på än den ena orten och än den andra orten.

Själv har han haft några Triumph i garaget men nöjer sig nuförtiden med att arrangera träffar. Talesättet att gammal kärlek aldrig rostar gäller dessvärre inte för Triumph.

- Nej, de rostar, de flagnar...

På sin tid var Triumph inte minst en bra bruksbil, som var väl representerad på de engelska vägarna.

- I England var den en riktig Svensson-bil.

Sommarhalvåret

Av dagens svenska 29Triumph-bilar kan väl en och annan användas också i vardagen. Men för de flesta är det en kompletterande bil till sommarhalvåret. Roger Nygren svänger in med sin sexcylindriga Triumph Vitesse.

- Jag har haft den i fem år. Det är väl mest hemomkring, som jag kör den.

Läs mer i papperstidningen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!