CP-skadade Marcus fick inte mixa sin mat

När 25-årige Marcus Brogren, CP-skadad sedan födseln, strax efter jul bad att få mixa maten han beställt på Woktime, eftersom han annars inte kan äta, fick han nej. Nu ber restaurangen om ursäkt och säger att det berodde på ett missförstånd.

21 januari 2012 05:04

Marcus Brogren och hans flickvän, som båda är rullstolsburna och hade med sig varsin assistent, besökte trötta och hungriga Woktime vid Filmstaden den 26 december förra året. Marcus kan inte äta fast föda och måste därför mixa all mat.

"Det har aldrig varit något problem på någon annan restaurang, jag brukar alltid få låna ett eluttag och mixa min mat. Jag har alltid med mig en egen mixer så det enda jag behöver är två hål i väggen och en gnutta strömt, resten fixar mina assistenter", skrev Marcus i ett mejl till Folkbladet.

Flickvännen fick sin mat, men när Marcus assistent bad om att få låna lite ström till mixern fick hon nej.

Enligt Marcus förstod den anställde först inte vad de menade, och trodde att han ville ha en rätt på menyn som heter mixwok. Trots att assistenten förklarade vad de ville fick de beskedet att restaurangen inte hade möjlighet att hjälpa till.

"Jag har aldrig känt mig så förnedrad och ledsen i mitt liv", skrev Marcus i sitt brev till Folkbladet efter händelsen.

Marcus fick istället fick beställa mat på en närliggande kebabrestaurang där det inte var några problem med att låna ett eluttag till mixern.

Marcus har en blogg och är också ute och föreläser om hur det är att leva som CP-skadad.

- För mig är det självklart att ta upp sådana här saker så andra inte råkar ut för samma sak, skriver Marcus.

Folkbladet stämde träff med Marcus och företrädare för Woktime för att reda ut vad som hänt. Han fick direkt en ursäkt från både ägaren och den anställde som menade att det hela berodde på ett missförstånd, delvis grundat på språkproblem.

- Marcus, ursäkta, jag förstod inte, vänder sig den anställde, Carlos Matto, till Marcus.

- När man jobbar på restaurang ska man vara serviceinriktad, det är inget snack om det, säger ägaren, som vill vara anonym.

Läs mer i lördagstidningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanna Beskow Norgren