Rondellkörning blev olaga hot

Den 23-årige Norrköpingsbon kände sig så provocerad efter en trafikincident i en rondell att han följde efter den andra bilisten och senare hotade honom, bland annat genom att säga att han var med i det kriminella gänget Black Cobra. 23-åringen döms nu till skyddstillsyn och samhällstjänst i 40 timmar.

15 november 2011 18:41

Händelsen utspelade sig i slutet av april i år. Upprinnelsen var en banal trafikincident i en rondell, där två manliga förare efter incidenten började gestikulera åt varandra. 23-åringen blev så provocerad att han följde efter den andra mannen tills denne kom till sin arbetsplats. Väl där fortsatte 23-åringen att vara aggressiv och hotfull mot den andre bilföraren. Bland annat hotade 23-åringen att döda den andre bilföraren. 23-åringen sa också att han var medlem i Black Cobra och han skulle göra den andre bilföraren rullstolsbunden.

23-åringen, som vid tillfället var villkorligt frigiven från en fängelsestraff, döms nu av Norrköpings tingsrätt för olaga hot till skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!