En biblisk klassiker på Skandiateatern

I december sätter Skandiateatern upp musikalen Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat - en biblisk klassiker. Snart påbörjas uttagningen av ensemblen.

18 juni 2011 03:00

Pontus Helander och Carina Perenkranz från Chopp Event kommer tillsammans med Patric Svensson, som tidigare arbetat på Arbis, sätta upp musikalen Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat på Skandiateatern i december.

- Musikalen skrevs av Andrew Lloyd Webbers och Tim Rice och baseras på den bibliska texten om Josef, Jacobs son, och hans tolv bröder, berättar Patric Svensson.

Musikalen har tidigare spelats på över tjugotusen scener i världen. Enbart i Storbritannien görs årligen flera hundra uppsättningar av musikalen. Ändå tillhör musikalen inte de mest spelade. I Sverige har den tidigare satts upp i Göteborg, Malmö och Stockholm. Just nu spelas den i Oscarskyrkan i Stockholm.

- Hela föreställningen berättas i musik. Det finns bara en talad replik i hela pjäsen. Det är en väldigt rolig musikal eftersom den rymmer så många olika typer av musik. Det är country and western, calypso, rock and roll, smäktande ballader, disko, pop och klassiskt sakralt. Den är jättehärlig, säger Pontus Helander.

"Förförd"
Historien handlar om Josef och hans tolv bröder och deras far Jacob. Josef - som är favoritsonen - säljs till en rik köpman i Egypten av sina bröder.

- Där blir han förförd av köpmannens undersköna hustru och kastad i fängelse. Så småningom får Farao upp ögonen för Josefs gåva att tyda drömmar. Farao har drömt konstigt och Josef förklarar " vi kommer gå igenom sju goda år och sju svåra år" - man kan säga att Josef är lite som Anders Borg. Därefter blir Josef viceprins och lever ett rätt fräscht liv i Egypten, berättar Patric Svensson.

Lagom till augustifesten kommer trion hålla auditions.

- Vi behöver tillsätta en hel ensemble på 24 personer. Tolv tjejer och tolv killar. Helst ser vi att de är lokala förmågor, men kommer det en svartmuskig norrlänning som passar för rollen som Joseph så får han självklart vara med, säger Pontus Helander.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!