De sprang för ett beundransvärt syfte

För fjärde året i rad anordnades i helgen Run of Hope – loppet där deltagarna springer för att stötta kampen mot barncancer.

På ett 90-tal platser runt om i Sverige samlades i helgen tusentals människor för att få sig lite motion och i samma veva stötta de barn och familjer som drabbas av cancer. 

I Norrköping var det ungefär hundra löpsugna motionärer på plats i Ljuraparken för att dra sitt strå till stacken.

– Det är fjärde året vi gör det här nu och det har flutit på bra. Det var strålande väder den här gången, säger Anna Iwers Isaksson som anordnar loppet tillsammans med Elmina Saksi och Viktoria Dahl.

 

Loppet riktar sig till deltagare i alla åldrar och de medverkande avgör själv hur många varv de ska springa.

– Ett varv är 365 meter så alla kan ta sig runt. Vi utmanade folk att springa så många varv som de är gamla, säger Anna.

 

Det är Barncancerfonden som ligger bakom initiativet och det är också dit de insamlade pengarna går. 

Förra året samlade deltagare och arrangörer in drygt 1,3 miljoner kronor totalt sett i hela Sverige. 

I år hoppas de få in ännu mer och deltagarna i Norrköping har hittills bidragit med 8 000 kronor.

Anna, som själv har förlorat sin dotter i cancer och är engagerad i Barncancerfonden, menar dock att de inte bara är de insamlade pengarna som är det viktiga.

– För mig är det här en jättefråga. Cancer är fortfarande den vanligaste dödsorsaken bland barn 1-14 år och jag känner att det är viktigt att visa att vi finns. Det här loppet hjälper till och sätter oss på kartan. Det är inte alltid pengarna man samlar in som är det viktigaste utan att folk får känna att man hjälper till, att man sprang det här loppet tillsammans och att man känner sig delaktig, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa