"De kommer aldrig tysta demokratin inom mig"

Natten till torsdagen fick SD-politikern Naima Bahnam Johansson sin salong vandaliserad. "De kommer aldrig att kunna tysta demokratin inom mig", säger hon.

23 maj 2019 15:00

Det är bara ett par dagar kvar till EU-valet, där Naima Bahnam Johansson står på Sverigedemokraternas lista. Hon är ute och kampanjar och på torsdagsmorgonen höll hon och en kollega på att dela ut flygblad i Vilbergen, när det plötsligt ringde i mobilen.

– Det var en person som berättade att ett fönster på min salong blivit vandaliserat, säger hon.

Hon begav sig genast till salongen och möttes av en syn: ett krossat fönster, en persienn som slängts in och glassplitter över hela golvet.

– Jag blev skärrad. Det är jättetråkigt att någon försöker tysta demokratin på det här sättet.

Så du tror att det har med ditt politiska engagemang att göra?

– Det vet jag inte. Men oavsett om det är politisk eller inte så känns det inte alls tryggt i Norrköping längre.

Läs mer:Naima vill till EU-parlamentet.

Under dagen gjorde hon en polisanmälan. Ingen har varit på plats men Naima Bahnam Johansson väntar på att polisen ska komma dit och undersöka. Hon berättar att hon för två månader sedan tog emot ett hotfullt samtal i telefon.

– Jag vet inte om det är samma. Jag vet inte vem det är? Om det är några ungar som håller på?

På söndag är det val till EU. Naima låter sig inte tystas av det som hänt.

– Det är verkligen jättetråkigt att det har hänt. Men de kommer aldrig att kunna tysta demokratin i mig. Det är det jag flytt ifrån i Syrien, så det kommer de aldrig kunna tysta.

Är du rädd?

– Det känns obehagligt, man blir ledsen. Speciellt att min lilla Chihuahua får gå runt här med sina små tassar, det är massor med glas på golvet och det är svårt att få bort. Men jag kämpar vidare. Ingen kan tysta mig!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa