– Jättetråkigt, eftersom jag och mina barn hade sett fram mot en skön badstund i värmen idag, sa en mamma som tillsammans med sina barn och många andra, fick vända tillbaka vid badets entrégrind.

– En ventil gick sönder under lördagen, säger Daniel Ackermann, kommunikationsansvarig och talesperson hos Norrevo som har hand om Himmelstalundsbadet.

– Och på grund av midsommarhelgen var det svårt att få den lagad så snabbt som är brukligt. Ventilen lagades under söndagen och under måndagen är badet öppet igen.

Artikelbild

| Här syns det att betongen gett med sig bakom upphängningen av nya reningsanläggningen på Himmelstalundsbadet.

Vid Folkbladets besök på måndagen, var det åter full fart på badandet och nere i maskinrummet, jobbade montören Tony Uf, med den nya vattenreningsanläggningen.

– Visst var det någon ventil som gick sönder och orsaken till felet tror jag berodde på det kraftiga åskvädret dagarna innan söndagen. Det gjorde att det blev kraftiga skakningar i materialet härnere i maskinrummet och det kan ha haft påverkan på anläggningen. Liksom att det är dålig betong härnere i maskinrummets väggar.

Dålig betong?

– Ja, man ser ju att fästen lossnat från betongen och det kan ha medverkat till att ett rör lossnade och sprack och då sprutade det ut vatten här i maskinrummet. Så man kan nog konstatera att det var flera fel som gjorde att vattenreningen av bassängen var tvungen att stängas av liksom hela badet.

Artikelbild

| På måndagen var det fritt fram att bada i Himmelstalundsbassängen igen.

Och nu efter lagningen?

– Nu har vi stabiliserat alla rör, så nu tror jag inte det kommer att bli något liknande fler igen i alla fall.