Därför bytte Linda parti

När Linda Nilsson inte längre kände sig hemma i Miljöpartiet hörde hon av sig till Sverigedemokraterna för att ta reda på hur hon skulle göra för att byta parti.

11 januari 2018 12:30

– Jag har avsagt mig alla uppdrag i Miljöpartiet och kommer inte sitta kvar som politisk vilde fram till valet.

Det är i det stora den förändring som Sverige genomgått de senaste tre åren som fick Linda Nilsson att byta parti.

– Men att sitta i styrelsen för Norrköping Airport AB och företräda Miljöpartiet, där det finns medlemmar som vill avveckla alla flygplan och flygplatser var inte hållbart, när min personliga åsikt är att vi bör utveckla flygplatsen, säger Linda Nilsson.

De åsikter som Linda Nilsson har när det gäller synen på invandring har hon varit tydlig med sedan hon blev medlem i Miljöpartiet för tio år sedan.

– Jag är absolut inte rasist utan humanist och oavsett vilket parti jag skulle företrätt så anser jag att Sverige är byggt på för mycket bidrag och fler och fler skatter. Det handlar också om att de som kommer hit ska ha vissa krav på sig så att de ska kunna ta del av samhället. Det kan gälla att lära sig språket så att man inte blir utlämnad till andra att tolka, det är varken rättssäkert eller värdigt, säger Linda Nilsson.

Hon menar att om man tar hit hur många människor som helst så räcker inte statskassan till alla.

– Det gör dem inte lyckliga eller ger dem ett socialt nätverk. Det borde vara mer som i Finland där man har högre krav på de som vill bo i landet. Oavsett var de kommer ifrån, säger Linda Nilsson.

Inom Sverigedemokraterna hoppas hon kunna jobba med frågor som rör barn och unga.

– Jag har alltid jobbat ideellt barn och unga och där känner jag att jag har något att ge. Jag är inte intresserad av att göra politisk karriär, det har jag inte heller tid med eftersom jag driver mina två krogar på heltid.

Läs mer: Byter MP mot SD

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!