Danielsson (C) ifrågasätter Nyströmska

Efter demonstrationen fick Annelie Sjöberg lämna rollen som moderator för C-kollegan Staffan Danielssons debattforum. Han ifrågasätter dock Nyströmska som gjorde samma sak.

10 maj 2016 10:30

Danielsson och Sjöberg lärde känna varandra genom olika debattforum på nätet och har även träffats i verkligheten. Båda är centerpartister, båda vågar gå sin väg och inte alltid följa partilinjen. Danielsson driver ett politiskt centerdebattforum på nätet, ett "livligt" sådant, som han säger, där det är högt i tak.

Under ett års tid modererade Annelie Sjöberg forumet.

– Jag lärde känna Annelie som en engagerad politiker och debattör och rekryterade henne som moderator, säger Staffan Danielsson, som dock fick byta ut henne efter att hon, som han säger, "stack ut huvudet" i Folkets demonstration i januari.

– Då lämnade hon och det var vi ense om. Hade hon frågat mig innan hon åkte dit hade jag avrått henne från att tala, säger han.

Läs mer: "Allt jag vill är att jobba och bo kvar i Söderköping".

Att moderera ett debattforum tycker han inte går hand i hand med att delta i en sådan demonstration, som drivs av "några SD:are från Enköping", som han säger.

– Jag har läst deras appell och där står det rätt klart att de vill ha ordning och reda och nyval och att Sverige ska bli bättre för svenskarna. Skulle hon vara kvar som moderator skulle det krångla till det för debattforumet.

Att jobba kvar som gymnasielärare är dock en helt annan sak, anser Danielsson:

– Hon har sin medborgerliga rätt att uttrycka sina åsikter. Sverige är en demokrati med åsiktsfrihet även för lärare. Det är anmärkningsvärt att denna utomordentliga lärare plötsligt stängs av från sitt arbete, säger han.

Läs mer: Omstridd politiker lämnar sitt jobb.

Vad och hur mycket får en lärare tycka utåt då, tycker du?

– Vi har åsiktsfrihet i Sverige. Röstar man på ett parti i riksdagen ska man också kunna vara lärare och ha rätt att delta i en demonstration, säger Staffan Danielsson, och hänvisar exempelvis till förstamajtåg där även lärare går med.

– Så länge man sköter sitt jobb och inte blandar ihop det med sitt privatliv är det inga problem.

Han säger att han uppskattar Annelie Sjöbergs frimodighet, och tar alltså stort avstånd från att det skulle vara skäl för uppsägning.

– Det är uppenbart att det är hennes deltagande i den här demonstrationen, och skriverierna efteråt, som get beror på.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson