Dags dansa ut julen

På söndag dansas julen ut på Tyska Torget i Norrköping. Ett arrangemang som går helt i traditionella spår med bland annat godisregn.

10 januari 2019 12:00

– Ja, det blir inga nyheter, säger Carita Nordh Isgren, evenemangskoordinator hos Upplev Norrköping, som håller i trådarna.

– Jag tror att folk vill ha en traditionell julgransplundring, som ser ungefär lika ut från år till år och så blir det även i år.

Vem står för dansen och musiken?

– Det gör Hemgårdens folkdanslag, precis som i fjol, och vi får säkert uppleva klassiska danser, som "Små grodorna" och "Prästens lilla kråka". Det är lika säkert som att det också blir en stamp- och klappfinal i "Raketen".

Vem får komma?

– Alla Norrköpingsbor med barnasinnet kvar, är varmt välkomna, att fira ut julen tillsammans med oss från Upplev Norrköping. Och vi hoppas att hela torget ska myllra av glada och spralliga barn tillsammans med vänner, föräldrar och far- och morföräldrar.

– Och som vanligt kommer också alla barn att få med sig en godispåse hem.

Tror du på en vit julgransplundring?

– I alla fall hoppas jag att det kommer lite snö till på söndag, för då känns ju julstämningen extra fin. Men det kommer givetvis att gå lika bra ändå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström