Bet ordningsvakt hårt i låret på krog

En 29-årig man har dömts till villkorlig dom och samhällstjänst efter att ha bitit en ordningvakt på en krog i Norrköping i låret.

29-åringen har varken kunnat erkänna eller förneka gärningen på grund av berusning. 

Det var i höstas som mannen besökte krogen i Norrköping. Han drack öl och blev berusad. Han har uppgett att hela kvällen är svart, utan minnesbilder. Hans nästa minne är att han sitter på tåget hem från Norrköping.

Ordningsvakten lade märke till att 29-åringen uppträdde konstigt på krogen. Efter att 29-åringen antastat några gäster tog vakten tag i honom, varpå 29-åringen attackerade vakten.

Vakten lade ned mannen och belade honom med handfängsel. I samband med det bet 29-åringen vakten så hårt i låret att det gick hål och gav en rejäl smärta.

29-åringen höll kvar bettet tills vakten kunde resa sig och trycka bort mannens huvud.

Norrköpings tingsrätt dömer 29-åringen till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar, för våld mot tjänsteman.

Han ska också betala skadestånd till vakten på drygt 6 600 kronor.

En ordningsvakt får i sitt arbete tåla en större kränkning än andra personer genom att de har en större beredskap för att möta hot och våld i sitt arbete. 

Men i det här fallet handlar det om ett bett som gått genom byxan och därefter huden på låret. Bettet var så kraftigt att man såg varje tandavtryck efter bettet. Våldet var så påtaglig att en kränkningsersättning ska utgå, menar domstolen, som sätter det beloppet till 5 000 kronor.

Då 29-åringen är tidigare ostraffad och lever ett välordnat liv stannar straffet vid villkorlig dom och samhällstjänst.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa