"Behovet är jättestort"

Hon vet själv hur tufft det kan vara att ge barnen den jul de vill ha.

Nu vill hon hjälpa familjer som lever i fattigdom att få en minnesvärd jul.

– Ibland behövs det inte så mycket, säger Jenny Palmhäll.

14 november 2018 12:00

Julhjälpen är ett initiativ som startades i Småland 2014 med syftet att hjälpa familjer med mindre ekonomiska förutsättningar att skapa en fröjdefull jul.

Det kan handla om att köpa julklappar, julmat eller på något sätt bidra för att stötta de som har det lite knapert.

Efter det har det spridit sig runt om i Sverige och sedan några år tillbaka finns även Julhjälpen i Norrköping.

– Behovet är jättestort. På bara ett par veckor nu har vi haft 20 familjer som sökt. Det kan vara ensamstående, arbetslösa, sjukskrivna och så vidare. Det varierar, säger Jenny Palmhäll som bor en bit utanför Linköping och som valt att engagera sig för behövande i grannstaden.

När hon fick höra att Julhjälpen i Norrköping riskerade att stå utan administratör så bestämde hon sig för att rycka in och göra en insats.

– Jag tycker om att hjälpa andra och när man ser glädjen hos andra så ger det så mycket så för mig var det en självklarhet. Jag har själv fyra barn och känner igen den här känslan och paniken som kommer kring högtider. Jag har själv suttit i den här situationen att man har en jättetight budget och känner verkligen för de här familjerna som söker.

Jenny menar att det finns ett stort intresse för att hjälpa till.

Än så länge är det främst privatpersoner som hört av sig men förhoppningen är att få med en del företag på tåget också.

– Det är inte så mycket som behövs för att göra skillnad och det är det som är själva grejen. Tio kronor kan räcka långt för att hjälpa någon annan. Har du något hemma som kan glädja någon annan så är det bara att skänka vidare om det är i fint skick och sådär. Det ska inte vara så svårt att hjälpa till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Jonsson