Åtalades för försök till mord – frias

En man friades för försök till mord medan den åtalade kvinnan döms för misshandel efter händelsen i Söderköping som nära kostade livet för en yngre man som knivhöggs.

8 november 2018 13:58

Det var i slutet av juni i år som polis larmades polisen till en bostad i Söderköping. En man hade blivit grovt misshandlad med någon form av tillhygge och var tvungen att föras till sjukhus. I samband med händelsen grep polisen en 22-årig man och en 26-årig kvinna, båda hemmahörande i Söderköping. De häktades på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel – något som senare skrevs upp till försök till mord eftersom skadorna på offret var sådana att han hade dött om inte hjälp kommit relativt snabbt.

Nu har Norrköpings tingsrätt dömt i fallet och man går inte på åklagarens linje. Kvinnan döms till fyra månaders fängelse för misshandel vilket ska räknas som verkställt på grund av häktningstiden. Den åtalade mannen frias helt från försök till mord eftersom tingsrätten gör bedömningen att det inte går att styrka att det fanns en gemensam avsikt vare sig att mörda eller misshandla målsäganden. Man har heller inte kunnat konstatera vem som delade ut det livshotande knivhugget eller vilken kniv som användes.

I det stora hela beskrivs hela händelseförloppet i lägenheten som tumultartat där samtliga varit berusade av både alkohol och narkotika. Därför har vittnesmålen varit ganska fragmentariska och rätten har haft svårt att bilda sig en bild av händelseförloppet.

Kvinnan döms att betala skadestånd till målsäganden på 22 796 kronor medan tingsrätten ogillar skadeståndsyrkandet mot den åtalade mannen

011-200 472

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors