Precis som den prognos SMHI utfärdade på onsdagseftermiddagen drar just nu ett område med regn- och åskskurar förbi vårt område. Man varnade för skyfallsliknande regn, och en nederbörd på över 35 millimeter på tre timmar, i samband med kraftig åska och tillfälligt mycket hårda vindbyar.

Runt klockan 14 var det riktigt kraftiga regnskurar över delar av Norrköping, med inslag av åska, något som ännu håller i sig. Enligt SMHI:s prognos kommer detta att fortsätta under eftermiddagen/kvällen. Möjligen är hagel även att vänta, samt risk för kraftiga vindbyar.

Mellan klockan 14 och 15 kom flera larm till räddningstjänsten. Två rör vattenskador i byggnad, i Åby och centrala Norrköping, en handlar om en brand i en elstolpe kopplat till blixtnedslag. Det har även kommit larm om gräsbränder och röklukt.

I natt förväntas vädret spricka upp och temperaturen ligga på runt 15 grader. Till morgondagens midsommarfirande väntas växlande molnighet och 18-24 grader, högst närmast kusten. Det kan även blåsa med friska vindbyar.