Där kom då värmlänningen Bengt Berglund, med sin lastbil märkt Djurtransport och med sådär 6 000 lax- och öringsyngel i "tanken".
Han och brodern Lasse kunde intyga, att de här speciella utsläppen är festligare i Norrköping än på snart sagt alla andra håll. För här har man gjort det till ett riktigt evenemang.
Runt rännan samlades nu folket, som dessförinnan både bjudit på fiskauktionen och kunnat göra en del annat också. Nu stod de där i väntan på, att de tusende ynglen skulle avverka den avslutande kortdistansen ner i Strömmen.
Ätit upp sig
Närmast kom de från en fiskodling på gränsen mellan Värmland och Örebro län, där de tydligen vistats i två år nu och därvid ätit upp sig till en vikt av cirka 150 gram.
När de nu släpps ut i Strömmen så sker detta - om vi fattade saken rätt, när en representant för Sävenfors fiskodling i Hällefors lade ut texten för oss - i ungefär samma veva som ynglen också genomgår en biologisk förvandling. En som bland annat får dem att, i stället för att som dittills gå motströms, i stället börja förflytta sig medströms.
Detta för dem ut i Östersjön, där de kommer att äta upp sig i tre års tid, till att bli från fem och ända upp till elva kilo tunga.
Många återvänder
Många av dem kommer sedan att, efter dessa tre år, återvända till Strömmen i Norrköping.
När det gäller öringen och Norrköping, så handlar det om ett återvändande kring 10 procent. Det är mycket, på de flesta andra ställen får man vara nöjd med 1-2 procents återvändande.
Men till Norrköping flyttar man ju så gärna. Och det är då inte bara människor, som tycker att den här stan är fina fisken.