Viktiga musikaktörer kommer till Norrköping Music day

Ett tiotal inflytelserika personer inom musikindustrin kommer till Norrköping och Norrköpings Music day den 25 augusti. En av dem är Jeff Bova, amerikansk producent/musiker som jobbat med bland andra Michael Jackson, Iron Maiden, Celine Dion och Eric Clapton.

Jeff Bova, producent från LA och Boyan Pinter, bokare för Glastonbury Festival, är några av talarna under Norrköping Music Days. Till vänster ses Peter Åström, festivalansvarig.

Jeff Bova, producent från LA och Boyan Pinter, bokare för Glastonbury Festival, är några av talarna under Norrköping Music Days. Till vänster ses Peter Åström, festivalansvarig.

Foto: Louise Åsenheim, pressbilder

Norrköping2022-07-18 19:00

Showcasefestivalen Future Echoes skulle ha gått av stapeln den i februari 2021 men fick ställas in flera gånger på grund av restriktionerna. I väntan på att få köra arrangerades in showcasefestival i miniformat, Norrköping Music Days, på Hallarna i september i fjol. Nu återkommer arrangemanget som en endagsfestival.

– Vi tyckte att vi lika gärna kan behålla den. Folk är inte så vana vid att gå på showcasefestivaler och vet inte hur man ska agera och hur man jobbar med dem. Vi tänker att vi gör en mindre, på bara en dag, där vi tar ner det ett snäpp. Man kan säga att det är en nybörjargrej, säger Peter Åstedt, festivalansvarig för både Future Echoes och Norrköpings Music Days.

Det här innebär dock inte att de som kommer att tala under dagens föreläsningar och paneldiskussioner är några nybörjare. Långt därifrån. Bland annat kommer Jeff Bova, producent/musiker från Los Angeles som har jobbat med bland andra Michael Jackson, Iron Maiden, Eric Clapton och Blondie.

– Han har gjort 20 av de mest kända låtarna i världen, säger Peter Åstedt.

Även Robert Singerman som varit manager för bland andra Susanne Vega, R.E.M, och Los Lobos kommer hit.

– Nu mera jobbar han med hur man tjänar pengar på sin lyrik. 

Ytterligare ett stort namn är Sandy Grahamn, chefredaktör för Cashbox Canada, Record World International och Cashbox Radio.

– Hon har gjort jättemycket. Det är bland annat hon som koreograferat dansstegen till filmen Robocop, säger Peter Åstedt.

Hur kan ni få så stora aktörer att komma hit bara för en dag?

– Vi samarbetar med en annan festival som heter Lilla by-festivalen i Kristianstad, som är på lördagen. Genom att de också går in och sponsrar med vissa biljetter och lite annat så kan vi samordna dem.

Tack vare det samarbetet, plus ett bidrag på 200 000 kronor från Kulturrådet, kommer allt att vara gratis att delta på.

– Vem som helst som är intresserad av hur musikindustrin utvecklas eller hur en showcasefestival fungerar är välkommen, säger Peter Åstedt. 

Arrangören söker nu efter tre, fyra artister på uppgång som vill uppträda på kvällen. I första hand prioriteras lokala artister. Redan nu går det också att ansöka om att spela på Future Echoes som arrangeras den 16-18 februari 2023.

Peter Åström under Future echoes 2022.
Peter Åström under Future echoes 2022.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!