Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Vi vill inte privatiseras"

NORRKÖPING
- Vi är inte positiva till privatisering. Och vi tycker inte heller att Östertulls vårdcentral har någon krisstämpel på sig.
Det säger personalen med anledning av planerna på att privatisera verksamheten.

Norrköping2003-04-26 00:00
I en handling till landstingsstyrelsens möte nästa vecka föreslås att Östertulls vårdcentral ska tas över av personalen, vilket Folkbladet skrev om i går. I handlingen framgår att samtal har förts med bland annat fackliga representanter och personal och att samtliga varit positivt inställda till privatiseringsidén.
- Vi har sagt ja till en fortsatt process, men allt eftersom tiden har gått har vi blivit mindre och mindre positiva till förslaget, säger en av de anställda vid vårdcentralen.
- Vi tycker inte att konceptet håller längre, det har ändrats mycket mot hur det var från första början. Exempelvis har ingen berättat vilka som skulle bli delägare och vi vill ju veta vilka vi ska jobba med.

<b>Fyra distriktsläkare</b>
Enligt förslaget till landstingsstyrelsen har fyra distriktsläkare under hösten 2002 anmält sitt intresse av att driva verksamheten i privat regi. Den idén har man sedan på olika håll arbetat vidare med och landstingsdirektören Åke Rosandher har nu skrivit under det förslag till personalövertagande av verksamheten som styrelsen ska ta ställning till nästa vecka.
Bland annat nämns att vårdcentralen fått färre patienter på grund av olika problem, såsom utebliven läkarkontinuitet och långvariga ledningsproblem. Östertull måste "vidta kraftfulla åtgärder i syfte att vinna befolkningens förtroenden och därvid kunna öka sina intäkter" står det bland annat. Oavsett om det blir privatägande eller fortsätter som tidigare måste alltså satsningar göras på att tvätta bort den krisstämpel man fått.
Det uttalandet har fått personalen att reagera.
- Vi tycker faktiskt inte att vi förtjänar att få höra att vi skulle ha något dåligt rykte eller en krisstämpel på os. Vi sliter och jobbar nästan ihjäl oss här, säger en av de anställda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!