"Vi ska ta plats i debatten"

Nu står det klart vem som blir ny riksordförande för Moderat Skolungdom. Valet föll på 19 åriga Norrköpingsbon Christopher Rydaeus. ”Jag älskar förändring”, säger Rydaeus.

Motiverad. "Mitt mål har hela tiden varit att utveckla moderat ungdom" – Christopher Rydaeus.

Motiverad. "Mitt mål har hela tiden varit att utveckla moderat ungdom" – Christopher Rydaeus.

Foto:

NORRKÖPING2016-03-09 11:00

I helgen höll Moderat skolungdom sin årliga rikskonferens i Eskilstuna. På samlingen valdes 19-årige Christopher Rydaeus från Norrköping till ny riksordförande för Moderaternas skolungdom och ersätter därmed tidigare ledaren Mathilda Hjelm. Rydaeus valdes enhälligt till riksordförande och blev väldigt glad över beskedet.

– Det kändes jättestort att bli vald till ordförande för det största, i min mening bästa, skolungdomsförbundet i landet. Jag har varit aktiv inom partiet i 3-4 år och alltid åkt runt och brytt mig om organisationen. Mitt mål har hela tiden varit att utveckla moderat ungdom.

Vem är Christopher Rydaeus?

– Jag är en glad och målmedveten person med ett stort leende på läpparna. Jag är öppen för ideér och har ett stort engagemang.

Vart kommer engagemanget ifrån?

– Jag älskar förändring och drivs av möjligheten till att förnya och jag har alltid haft ett stort intresse för historia och samhällskunskap. Jag började engagera mig inom partiet när min mamma tipsade mig om politiska ungdomsförbund. Att valet föll på Moderaterna berodde på mina känslor för ”valet av egen skola”, en fråga som Moderaterna drev. Så jag gick jag till deras ungdomsmöten och blev fast direkt.

Och nu är du ny riksordförande, vad är dina mål?

– Jag vill att förbundet ska fortsätta växa och att vi tar en ordentlig plats i skoldebatten. Idag har vi 9517 medlemmar och mitt mål är att vi ska kunna bli 10 000.

Hur ska det gå till?

– Vi måste ta en större plats och vara mycket aktiva i alla medier. Alltid vara först på bollen i sociala medier och synas till i internationell media. Skoldebatten ska ta plats helt enkelt.

Vad för problem ser du i skolan idag?

– Framförallt den bristande motivationen hos eleverna, det får inte accepteras idag. Därför är en viktig åtgärd externa partner som kan rätta prov och ge lärare mer tid till sina elever för att på så sätt öka elevernas inspiration. En genomgående stor börda är att lärare inte får tid till klassrummet. Jag vill se en öppnare kommunikation och ge elever rätten att överklaga sina betyg. Det tror jag skolan tjänar på.

– I Norrköping är lärarlönerna en av de sämsta i landet. Det krävs att man satsar mer. Att vara nöjd passar inte i politikens värld, säger Rydaeus.

011 – 200 400

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om