Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Vi har inget att dölja"

Fusk med kvalitén på McDonalds mat? På söndag visar SVT dokumentären McFusk & Co.  - Oss får de gärna granska, vi har inget att dölja, säger Jacob Westerholm, restaurangchef på McDonalds Filmstaden i Norrköping.

Restaurangchef Jacob Westerholm.

Restaurangchef Jacob Westerholm.

Foto: Forsby Jan

NORRKÖPING2010-05-15 03:00
McDonalds har återigen hamnat i blåsväder. I Dokument inifråns dokumentär har man under ett år granskat 48 olika McDonalds-restauranger i Sverige. 37 av restaurangerna levde inte upp till sina egna krav på matens kvalité. I flera fall fuskade man med larmsystemet som indikerar när maten blivit för gammal för att serveras. Ingen av Norrköpings fyra McDonalds-restauranger granskades i programmet men när Folkbladet ville tala med restaurangchefen på McDonalds i Hageby valde man ändå att hänvisa till koncernens mediaavdelning. Jacob Westerholm, restaurangchef på McDonalds Filmstaden, svarade däremot gärna på frågor.- När det händer sånt här tycker jag att det är viktigt att folk kommer och pratar med oss. De får gärna ställa frågor om våra rutiner. På så vis kan vi ju lugna gästerna, säger han. Påverkar varumärket
Jacob Westerholm tycker att det är tråkigt om andra McDonalds-restauranger har misskött sig. Han säger att det påverkar varumärket negativt och drar ner de restauranger som sköter sig. - Beteendet är ju både obegripligt och ologiskt. Det här är ju regler som McDonalds själva har satt upp för att garantera kunden en god kvalité. En hamburgare blir inte dålig efter tio minuter, däremot påverkas smaken. Vi vill servera god mat så att våra kunder kommer tillbaka. Slarvar vi så är det ju vi som förlorar, säger han. Jacob Westerholm håller benhårt på restaurangens kvalitets-och hygienrutiner. Det finns en pärm där arbetsledaren varje dag går igenom olika kontroller av maten. Dessutom har all personal utbildning i matsäkerhet. Therese Skarstedt som arbetat på restaurangen sedan i mars bekräftar den noggranna kontrollen.- De är jättehårda med att man ska slänga mat efter tio minuter. Ibland slänger vi ganska mycket mat, det beror på hur duktiga personalen varit att räkna ut hur mycket mat som kommer att gå åt, säger hon.Röd lampa
I SVT:s dokumentär visar man hur personalen gång på gång stänger av den röda lampan som lyser när mat ska slängas. På McDonalds Filmstaden använder man sig av ett annat larmsystem. - När en hamburgare är färdig utgår man ifrån en digital siffra ovanför värmebehållarna. Man markerar sedan hamburgaren med den siffran. Efter tio minuter blinkar siffran ovanför värmebehållaren, och har man inte sålt hamburgaren då så slängs den, säger Jacob Westerholm.Enligt Jacob Westerholm går det att fuska även med det här systemet. Han förstår bara inte varför de skulle göra det.- Om det nu är så att restauranger har fuskat med kvalitén på maten så tycker jag att det är konstigt. Det är ju inte många kronor de tjänar på det. En missnöjd kund kommer ju inte tillbaka. Jag skulle aldrig äventyra service och kvalité för ekonomins skull. Vår överlevnad hänger ju på att vi är bäst, säger han och tillägger:- Följer vi inte de riktlinjer som vi själva har satt upp så är det ju bra att vi granskas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om