Vargarnas möte med riktiga vargar
Den 26 april startar säsongen för speedwaylaget Vargarnas del. Uppladdningen inför densamma inleddes på allvar i helgen - hos de riktiga vargarna i Kolmårdens Djurpark.
Varg-kaptenen Jason Lyons en av de närgångna hanarna. FOTO: NICLAS SANDBERG
Foto:
Enligt vissa skrifter från den katolska kyrkan på 1200-talet var vargen ett "Djävulens redskap", satt på jorden som Guds straff för människans synder.
Den har setts - och ses än i dag av vissa - som ett blodtörstigt rovdjur som tar varje tillfälle i akt att ge sig på människor.
Sanningen är en helt annan.
Nyfikna
I själva verket är vargen ett mycket skyggt djur som endast närmar sig människor i undantagsfall, till exempel av ren nyfikenhet.
I lördags fick två olika sorters vargflockar chansen att mötas öga mot öga i Kolmårdens Djurpark.
- Jag har aldrig sett en varg i verkligheten förut, de var riktigt häftiga, sa Vargföraren Daniel Nermark strax efter besöket i safariparken.
Aldrig tidigare har Vargarnas speedwaylag haft tid, lust eller möjlighet att samla ihop sina förare för att gemensamt träffa sina "gelikar" ute i djurparken.
Jason Lyons, Joe Screen, Niklas Klingberg, Matej Zagar och Daniel Nermark, tillsammans med tekniker och lagledning, fick en stund på sig att bekanta sig med de fyra varghanarna. Ett lyckat möte som uppskattades av förarna.
- De klubbar jag har varit i förut har aldrig gjort något sånt här. Ett riktigt bra upplägg, tyckte Niklas Klingberg, ny för i år från Piraterna.
Tredagarsläger
Dagen ute i Kolmårdens Djurpark var avslutningen på ett tre dagar långt team building-läger, som inleddes ute på Arkö i torsdags.
Initiativtagare: John Shand, Vargarnas coach och team manager.
Syfte: att svetsa samman en grupp individer till ett lag - och till en enda stor och lycklig vargfamilj.
- Jag gör saker och ting på mitt sätt, men samtidigt gör jag egentligen inget som är annorlunda jämfört med andra lagsporter, förklarade John Shand inne i den värmande Delfinlagunen.
Dagarna ute i Arkösund innehöll genomgångar om etik och moral samt, för de utländska förarna, hur den svenska kulturen fungerar.
- Den svenska publiken har annorlunda förväntningar på förarna jämfört med i England, och eftersom vi är det enda elitlaget i Norrköping under sommarhalvåret, så har vi i klubben, förare och ledare, ett visst ansvar, påpekade Shand.
Någon riktig stjärnförare finns inte i laget, i stället hoppas man på att jämnheten och - framför allt - lagsammanhållningen ska ge extra fart runt ovalerna.
- Vi har en bra mix i laget och alla verkar passa ihop. Alla förare kan egentligen ta tio poäng, och om vi kan ha en hög lägstanivå så kan det bli riktigt bra, sa Niklas Klingberg.
Målsättningen är slutspel?
- Jag vill ju självklart att vi ska ta oss dit, men då gäller det att man har lite flyt också, påpekade han.
Slutspel eller inte, stämningen i klubben tycks i alla fall vara på topp.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!