De tre viktigaste frågorna är äldreomsorgen, tryggheten och klimatomställningen. På pressträffen presenterades också partiets minimikrav för att ingå i ett styre av kommunen.
– Vi har medvetet försökt hålla valplattformen relativt kort, säger Nicklas Lundström, gruppledare och förstanamn för partiet.
Det ska vara glasklart för Norrköpingsborna vad Vänsterpartiet vill genomföra nästa mandatperiod, säger han.
– Vi är det fjärde största partiet och vi förväntar oss att växa betydligt mycket mer här i Norrköping. Vi vill inte snacka om en massa punkter, vi vill agera, säger Sara Perlman, ordförande för Vänsterpartiet i Norrköping och andranamn på fullmäktigelistan.
– Vi anser att Sverige och Norrköping har gått åt fel håll, under flera decennier, med privatiseringar, ökade klyftor i samhället och försämrad välfärd. Hela samhället har blivit försvagat. Den utvecklingen ska och måste vändas, säger Sara Perlman.
Ta tillbaka nedskärningen på demensomsorgen, höj lönerna för undersköterskor i äldreomsorgen med 1 000 kronor i månaden och skrota privatiseringen av hemtjänsten är vänsterförslag, liksom att alla barn ska ha rätt till 30 timmar i förskolan. Förstärkning av skola och socialtjänst, fler billiga hyresrätter i hela kommunen och höjt försörjningsstöd, särskilt för barnfamiljer, är andra prioriteringar.
Vänstern vill också kraftigt bygga ut vind- och solenergi, lägga ned flygplatsen och bygga stad där, bygga spårväg till Vrinnevi, satsa på cykelvägar och kollektivtrafik och underlätta för klimatsmarta industrijobb.
Vänsterpartiet, i dag i opposition, vill vara med och styra Norrköping efter valet, och signalerar öppenhet för nya konstellationer.
– Vi sätter oss gärna den 12 september och förhandlar med andra partier. Jag är öppen för att sätta mig med de flesta partier och diskutera ett styre för Norrköping, säger Nicklas Lundström.
För att ingå i ett styre av kommunen måste resultatet av förhandlingarna bli tillräckligt bra, säger han.
– Ska vi göra det måste vi se till att det blir avgörande förstärkningar för välfärden. De tre saker som är viktigast för oss i den förhandlingen är rejäla lönehöjningar inom äldreomsorgen, vi vill ha 30 timmar i förskolan för alla barn, för att bygga trygghet långsiktigt, och det tredje är att vi behöver minst en reell och stor klimatsatsning under nästa mandatperiod.
Det senare kan vara spårväg till Vrinnevi, storskalig produktion av förnyelsebar energi, att kommunen inte använder sitt veto mot Holmens vindkraftpark, eller att kommunen köper tillbaka fjärrvärmen.
– Får vi igenom de här tre förslagen är väldigt mycket vänsterpolitik genomförd. Om vi då får kompromissa på andra områden kan det vara värt det, säger Lundström.
Det enda parti han inte kan tänka sig att samarbeta med är SD. Han tror att det skulle vara lättast att få igenom så mycket av valplattformen som möjligt i ett styre där Socialdemokraterna ingår, men han kan också tänka sig förhandla med Sophia Jarl (M) (som han tidigare samarbetat med i sakfrågor inom äldreomsorgen) och med MP och de tre "småborgerliga" partierna. I energifrågan har dock L målat in sig i ett hörn menar han.
På frågan om det här är en ny väg för Vänsterpartiet i Norrköping svarar Lundström ja, men påminner om att det finns andra kommuner där V samarbetar med borgerliga partier.