Vad hände på torget?

Den 55-årige man som fördes till sjukhus på söndagskvällen kanske inte blev knivhuggen. Det är i alla fall inget som polisen vill bekräfta.

Ingen misstänkt. Polisen har i nuläget inte klart för sig hur mannen på Nya torget blev skadad.

Ingen misstänkt. Polisen har i nuläget inte klart för sig hur mannen på Nya torget blev skadad.

Foto: Sandberg Niclas

NORRKÖPING2015-08-10 16:00

– Vi vet inte riktigt vad som hänt eller vad som orsakat mannens skador, säger Camilla Thorström, tf gruppchef vid polisen i Norrköping.

Det var vid 22.40-tiden som polis larmades till Nya Torget i Norrköping. Där fann man tre män, samtliga 55 år, utslagna.

En av dem befarades vara allvarligt skadad och fördes med ambulans till akuten på Vrinnevisjukhuset.

– Han var inledningsvis inte riktigt talbar så man tog det säkra före det osäkra. Han visade sig dock inte vara allvarligt skadad och fick på måndagsförmiddagen lämna sjukhuset, säger Camilla Thorström.

Det fick även de andra två männen som även de togs med till sjukhus för undersökning.

Samtliga män var påverkade, av vad vet polisen inte i nuläget. Ingen av de tre männen är misstänkta för de skador som en av dem fått.

– Vi har ingen misstänkt, men tror att det rör sig om ytterligare en person som ska ha befunnit sig på platsen och hoppas att vi ska kunna höra vittnen som fanns på plats, säger Camilla Thorström.

Polisen är intresserad av om det gjorts iakttagelser på Nya torget från 19-tiden på kvällen till polisen var på plats. Tidigare har polisen gått ut med att mannen blivit knivhuggen, men det är inget som man nu vill bekräfta.

– Vi hoppas kunna förhöra fler vittnen och därigenom se vad utredningen kommer fram till, just nu har vi väldigt knapphändiga uppgifter, säger Camilla Thorström.

Att händelsen skulle finnas upptagen via någon kameraövervakning är inte troligt då det rör sig om allmän plats, men det kan finnas bilder från platser där männen eventuellt rört sig tidigare under kvällen.

.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om