Den unge person som omkom i olyckan vid Himmelstalund gick på Klingsborgsskolan i Norrköping. Den informationen gick Norrköpings kommun ut med under tisdagen. De sju personer som färdades i olycksbilen går på fyra olika skolor i Norrköping.
Hur reagerar du på det som har hänt?
– Man blir sorgsen och oerhört påverkad. Det är förstås tungt. Det är många som blir påverkade, säger Sofie Lindén.
Vilka fler skolor än Klingsborgsskolan påverkas av olyckan?
– En är Klingsborgsskolan. Mer än så berättar vi inte, säger Sofie Lindén.
Hon berättar att hon fick kännedom om olyckan under måndagseftermiddagen. Då aktiverades krisgruppen på Utbildningskontoret.
– Under måndagskvällen aktiverades krisstödet på skolan och personalen träffades tisdag morgon. Skolan håller öppet för elever som har behov av att mötas och samtala. Elevhälsan finns på plats. Det är olika krisstöd som kommer att behövas. Kompisar och elever som har en relation med den omkomne kan behöva flera sorters stöd, precis som vuxna och lärare som har haft en relation med eleven.
Sorg och chock kan komma flera veckor efter.Hur säkerställer ni att eleverna får det stöd och den hjälp de behöver under sommaren?
– Vi har inte planerat så långt ännu. Just nu har vi en psykolog på plats och vi samarbetar med Svenska Kyrkan. När vi kommer in i nästa fas av krisarbetet fattar vi sådana beslut och vi har kontinuerliga avstämningar med rektorerna på skolorna, säger Sofie Lindén.