Utbildningen som är aptitretande
NORRKÖPINGIntresset att lära sig lag och servera mat är rekordstort! Det berättar läraren Anne-Mari Licari på De Geergymnasiets restaurangutbildning:- Hela 120 elever har sökt till höstens nya intagning och det gör att vi troligen utökar med en hel klass i årskurs 1.Dessutom avancerade ett av De Geers tävlingslag från årskurs 2 till final i Ölands Skördefests matlagningstävling i helgen.
Alejandra Poblete Diaz, Andreas Johansson och Jennifer Hansen med diplomet från De Geergymnasiet gick till final i matlagningstävlingen på Öland. FOTO: JANNE FORSBY
Foto:
- Ja, det är egentligen enbart kul och innebär att vår program är ett av de allra populäraste bland ungdomarna. Men samtidigt ställer det till en del problem, säger Anne-Mari Licari.
<b>Kanske 70 nya</b>
- Om vi nu utökar till fyra årskurs 1-klasser i höst, vilket vi verkligen vill med tanke på det stora intresset, får vi in nästan 70 nya elever i lokalerna här på Garvaregatan och då kommer det att bli trångt.
- Så vi har lagt in om dels en renovering av befintliga lokaler och en koll om vi kan få hyra ytterligare lokalyta i huset. Det känns som om vi skulle behöva det med tanke på rekordintresset.
Dessutom gick alltså ett av skolans två tävlande lag i kvalet till Ölands Skördefest till final i helgen. I laget deltog Alejandra Poblete Diaz, Jennifer Hansen och Andreas Johansson.
- Med tanke på att Andreas fick hoppa in med kort varsel, sedan laget drabbats av ett avhopp, var det mycket starkt gjort att ta sig till final, berömmer läraren Jan Palmqvist.
Totalt deltog 20 lag i kvalificeringen varav sex gick vidare till finalen på Strand i Borgholm 28-30 september.
Nu fick eleverna tre kokböcker och en kockkniv vardera och vinner man finalen i höst väntar bland annat e studieresa till Årets kock-tävling någonstans i Sverige.