Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Urpremiär på Den stora kärleken: "Folk blir berörda"

Lördagen den 11 mars är det urpremiär för det nyskriva musikaliska sagospelet "Den stora kärleken" på Skandia. "Äntligen!" säger Titti Knutsson som drog i gång projektet för tre år sedan.

Om vår samtid och framtid, och att ställa om. 25-30 personer inklusive orkestern är aktiva på scenen på Skandiateatern vid varje föreställning.

Om vår samtid och framtid, och att ställa om. 25-30 personer inklusive orkestern är aktiva på scenen på Skandiateatern vid varje föreställning.

Foto: David Sapire

Norrköping2023-03-09 11:00

Teaterprojektet i Norrköping engagerar över 100 personer i ålder mellan 7 och 85. Merparten av de medverkande är amatörer. Verksamheten leds av frilansande kulturarbetare.

Äntligen kan vi låta publiken möta vår berättelse! Det blir både gripande och roligt – precis som aktuell och angelägen scenkonst ska vara, säger Titti Knutsson, konstnärlig ledare som skrivit manus tillsammans med en textgrupp.

– Det är en nyskriven musiksaga för vuxna, om människans relation till naturen, i dåtid, samtid och framtid. Vi insåg när vi började att ska man göra en föreställning om människans relation till naturen så kan man inte göra det utan att kommentera det ekonomiska systemet, arbetslivet och en massa andra aspekter på samhället.

I den här sagan är det en högutbildad vit medelålders man som genomgår en bildningsresa. 

– Det är politisk teater. Att överhuvud taget röra vid frågan den stora kärleken till livet är en politisk handling i sig. 

Det handlar bland annat om klimatkrisen och AI-utvecklingen, att vi måste bestämma vilket samhälle vi vill ha.

– Vi försöker låta bli pekpinnar. Vi ställer mycket frågor, vi vill ju att publiken ska komma i gång och tänka. Folk blir berörda. Det är ju så ovanligt i dag med teater som handlar om samtiden, säger Titti Knutsson.

Föreställningen från det kollektiva projektet "Kairos, nu är den rätta tiden" är 2,5 timme lång inklusive paus. Tio föreställningar är inplanerade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!