Uppvaktning för att rädda Skärblackabadet
När kultur- och fritidsnämnden kom ut till fikapaus väntade en uppvaktning om Skärblackabadet samt en drös mediafolk på dem. Listor överlämnades, med ca 4 000 namnunderskrifter för att rädda badet. Ordföranden Bengt Cete tog emot och omtalade, att ett förändrat förslag till beslut skulle läggas fram för nämnden.
Blacka Musiks Tomas Hellberg överlämnar listor med 4 000 namn till Bengt Cete.Foto: Andreas Skogh
Foto: Andreas Skogh
Uppvaktarna, Skärblacka Musiks Tomas Hellgren och folkpartiets oppositionsråd Mathias Sundin, passade på i en paus. Nämnden och dess tjänstemän var då samlade i Alva-salen på Arbetets museum. Först ut ur salen var kultur- och fritidschefen Monika Aune, som reagerade högeligen onådigt på den sålunda församlade skaran:- Ta och flytta på er här, för nu ska vi fika!Men flyttade på sig gjorde man alls inte, varken uppvaktare eller media. Och så uppenbarade sig då den, som man väntade på: Kultur- och fritidsnämndens ordförande Bengt Cete.4 000 namn
Han fick veta att här hade på kort tid samlats in 4 000 namn. Uppslutningen hade varit väldig kring kravet på att badhuset räddas, liksom på de stödkonserter som Blacka Musik i all hast arrangerat.Cete sade, att han funderat mycket på frågan om Skärblackabadet. Han var imponerad av uppslutningen bakom badet och välkomnade initiativet som tagits.- Frågan är hur man ska satsa på ungdomarna. Om man ska göra det nu - eller senare, när det blivit skadegörelse och behövs vårdplatser, sade Tomas Hellberg.Han betonade att Blacka Musik är en partipolitiskt obunden sammanslutning. Något som inte förändras av att folkpartiet aktivt anslutit sig till kampen för badhuset. Partiets oppositionsråd Mathias Sundin ansåg, att nämndmajoriteten inte kan ha tänkt igenom frågan riktigt. Om badhuset i Skärblacka läggs ner måste man i fortsättningen bussa elever och lärare till simundervisningen, som skolan är skyldig att ge eleverna. Det blir inte heller gratis.