Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Under betygssnittet

De elever som gick ut grundskolan i Östergötland i våras hade ett lägre genomsnittligt betyg än i landet som helhet. Det visar betygsresultaten för våren 2003.

NORRKÖPING2004-01-14 06:00
I Östergötland låg det genomsnittliga betyget, det så kallade meritvärdet, på 200,5 medan det i landet som helhet låg på 205,4.
Lägst meritvärde hade eleverna i Ödeshög medan de som gick ut högstadiet i Ydre hade högst. Även beträffande andelen elever med fullständigt betyg utmärker sig de två kommunerna, från 87,9 procent i Ydre till 62,7 procent i Ödeshög.
Det så kallade meritvärdet beräknas på de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg. Godkänd räknas till exempel som 10 poäng och mycket väl godkänd som 20.
Slutbetygen i landet blir allt bättre, visar Skolverkets statistik. Meritvärdet fortsätter att öka i landet och likaså andelen behöriga till gymnasieskolan.
Ökningen gäller dock bara kommunala skolor. Meritvärdet i Sveriges fristående skolor sjönk från 227,9 våren 2002 till 223,2 våren 2003. I kommunala skolorna var motsvarande värden 203,8 och 204,4. Fortfarande är värdet alltså betydligt högre i fristående skolor.
Siffrorna avslöjar samtidigt att var fjärde elev i Sverige fortfarande inte når målen i alla ämnen och betygsskillnaderna är även stora mellan könen. Flickor har betydligt högre meritvärde än pojkar:
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om