Under veckan som gått har flyktingarna från Ukraina samlats på Hemgården i Norrköping. Där har barnen fått leka och spela spel medan mammorna kunnat koppla av tillsammans med personer i liknande sits.
– Det är inte så enkelt att vara migrant i Sverige, men vi försöker göra tillvaron lite lättare, berättar Lena Grafl, som är koordinator på Stadsmissionen och ansvarig för evenemanget.
Pengar från Stadsmissionen har möjliggjort lägret i Norrköping. Skärblackabon Lena Grafl kommer själv från Ukraina, har bott i Sverige i åtta år och känner till svårigheterna som möter flyktingarna.
– Många av dem är välutbildade, men det är svårt att ta sig in på arbetsmarknaden i Sverige. Vi informerar om vilka möjligheter som finns och hjälper till med språket, berättar hon.
Enligt Lena valde många ukrainare att fly till grannlandet Polen eller till Tyskland när ryssarna invaderade.
– Det polska språket ligger närmare det ukrainska och det har varit enklare för ukrainarna att ta sig in på arbetsmarknaden där. Andra har valt Tyskland för att ersättningen ligger på en högre nivå än vad den gör i Sverige.
68 barn i åldern 4-16 år anmälde sig till lägret i Norrköping. Ett 40-tal vuxna ukrainare finns också där.
– Vi har arrangerat seminarier för arbetsförberedelser och volontärer från Frivilligcentralen har varit här liksom Rädda Barnen och Bris. Man har pratat om det svenska skolsystemet och hur det fungerar här.
Flera av flyktingarna har upplevt traumatiska händelser sedan Ryssland invaderade Ukraina i slutet av februari och ingen vet förstås hur lång vistelsen i Sverige ska bli.
Enligt Migrationsverket befinner sig ungefär 1 200 ukrainska flyktingar i Sverige och nästan hälften av dem har Norrköping som bas. Men på lägret finns även landsmän från Linköping, Åtvidaberg och Boxholm.
Stadsmissionen har sponsrat resorna mellan hemorten och sommarlägret i Norrköping.
– De har ganska lite pengar att leva på varje månad och ingen ska nekas vara med för att man inte har råd att komma hit, tycker Lena Grafl.
– Vi vill att de ska känna att de inte är ensamma och barnen är inte bara här för att ha roligt. Vi vill hjälpa till med deras utveckling också.
Gruppen har besökt Visualiseringscentrum, tittat på utställningar och föreställningar på Stadsmuseet.
Lägret avslutades under fredagen med en grillfest i Immanuelskyrkans regi.