I en liten byggnad på Moa Martinssons gata har två restauranger öppnat nästan samtidigt. I onsdags var det premiär för den Amazing café LA Thaifood, och under fredagen slogs portarna upp för den italienska Trattoria.
– Jag ser inte det som att det är konkurrens mellan båda. Vi vill locka familjer med pizza för barnen samtidigt som de äldre kan äta thailändskt, säger Lampoc Nonkhunthod, ägare av båda ställena.
Restaurangerna är uppdelade. I en del med sittplatser, dukade bord, kök och pizzastation. Allt i italiensk stil. Den sidan har sin egen dörr och entré.
I dörren bredvid är det ingång till den thailändska delen är det mer mot det asiatiska hållet vad gäller inredning och kök. En udda kombination kan tyckas, men det är fullt medvetet från ägarens sida.
– Jag driver Café LA och ville expandera. Jag kunde inte göra det så jag var tvungen att hitta nya lokaler. När jag sökte personal träffade jag Maria och Mario. Då tänkte jag att det går att göra två restauranger, berättar Lampoc Nonkhunthod.
Tvillingarna Maria Santoro och Mario Bennedetto-Santoro har lagat italiensk mat sedan barnsben. De växte upp på restaurangen Fontana di Trevi som deras pappa drev.
– Vi tänkte att vi kan ha en riktig äkta italiensk restaurang i Klockaretorpet. Det finns ingen konkurrens i denna stadsdelen, säger Mario.
– Jag lagar alla pastarätter och Mario är den som gör alla pizzor, förklarar Maria.
På menyn står klassiska italienska rätter som bolognese, carbonara och lasagne. Pizzorna är även de klassiska sett till ingredienserna. Medvetet har de begränsat antalet rätter för att hålla det äkta.
Mario knådar och jobbar med att göra pizzor som beställts. Samtidigt står Maria och förbereder hennes favorit, den vegetariska lasagnen.
– Vi har gamla kunder som återkommer till oss. Även om vi öppnade för någon dag sedan har flera kommit tillbaka, säger hon.
Marknadsföringen av restaurangerna har hittills varit knapphänt.
Hur kan ni få kunder om ni inte visar att ni har startat ny restaurang här?
– Vi har lagt ut information på Facebook och sociala medier. Men vi behöver lägga mer tid och bli bättre på det. Samtidigt har det kommit kunder som sett våra inlägg, förklarar Lampoc Nonkhunthod.
Hon står för den thailändska maten. Även här klassiker som olika curry, ris, nudlar, kryddstarkt eller inte, fisk, kött och grönt.
– Vi ska ha den bästa thaimaten i Östergötland, avslutar hon.