Två män utnyttjade flera barn sexuellt

Igår hölls rättegång vid Norrköpings tingsrätt mot en 23-årig man misstänkt för våldtäkt mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering och köp av sexuell handling av barn. Rättegång hölls också mot en 27-årig man som utpressat och utsatt två av flickorna för sexuellt tvång.

NORRKÖPING2010-06-18 03:00
Den 23-årige mannen ska enligt kammaråklagare Ingemar Welander, den 28 november förra året, ha förmått fyra flickor, tre 15-åringar och en 14-åring att utföra sexuella tjänster. Han ska även ha förmått två av dem att visa brösten och bli fotograferade.Detta ska ha skett på en toalett på Campus Norrköping där 23-åringen var student.Två dagar senare har han stämt träff med en av 15-åringarna i en källarlokal vid Nya torget där flickan mot betalning gett mannen oralsex.23-åringen förnekar brott. Han erkänner i sak, men hävdar att han inte visste att flickorna var minderåriga och därför inte visste att det var brottsligt.Krävde 4 000
Förnekar brott gör även 27-åringen.Åklagare Welander sade i sin sakframställan att 27-åringen när han fick kännedom om att flickorna hade utfört sexuella tjänster och låtit sig fotograferas av 23-åringen, utsatte dem för utpressning genom att kräva 4 000 kronor av dem för att inte berätta för deras släktingar och vänner vad de hade gjort. Han ska även ha utnyttjat dem sexuellt.Den 29 november förra året i sin lägenhet ska han utnyttjat två av flickorna genom att förmå dem att låta honom ha oralsex med dem.I 23-åringens beslagtagna dator har polisen på chattar hittat information om att han även tidigare försökt få kontakt med flickor i sexuellt syfte. Han ska då ha kallat sig "Kajsa" och "Gubben".Under gårdagens rättegång var säkerheten på tingsrätten förstärkt, flera poliser fanns på plats och säkerhetskontroll gjordes på alla som gick in i tingsrättens lokaler.Dom meddelas den 2 juli.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om