De misstänkta för mordet på Nygatan häktade

Två män har häktats av Norrköpings tingsrätt efter att en 20-årig man hittats svårt skadad utomhus i centrala Norrköping i måndags kväll. Den ena mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för mord, den andra för grovt vapenbrott.

Det var på Nygatan mellan Kungsgatan och Korsgatan som mannen hittades svårt skadad. Han avled senare.

Det var på Nygatan mellan Kungsgatan och Korsgatan som mannen hittades svårt skadad. Han avled senare.

Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Norrköping2024-08-16 12:28

Efter mordet som skedde på Nygatan i måndagskväll arbetade uppenbarligen polisen snabbt och framgångsrikt. Redan på natten mot tisdagen kunde två män gripas misstänkta för dådet – de anhölls sedan på tisdagsmorgonen. Det handlar om en man i 20-årsåldern samt en i 30-årsåldern.

Flera uppgifter i olika medier har gjort gällande att det handlat om en skottlossning men polisen har ännu inte velat bekräftat detta.

undefined
Kvar på tisdagsförmiddagen låg blod kvar på gatan.
undefined
Den mördade mannen var i 20-årsåldern.

Polisen har beskrivit händelsen som att mannen utsatts för ett ”våldsbrott”.

På fredagen begärdes männen häktade vid Norrköpings tingsrätt. En av männen på sannolika skäl misstänkt för mord och den andre på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott.

Polisen skrev på sin hemsida efter gripandena natten mot tisdagen att 20-åringen gripits misstänkt för mord och mannen i 30-årsåldern gripits misstänkt för medhjälp till mord. I häktningsframställan har den sistnämnda rubriceringen alltså ändrats till grovt vapenbrott.

Det är det enda vi får veta under fredagen. Efter att männen häktas uttalar sig åklagaren endast i ett pressmeddelande.

– Nu fortsätter utredningsarbetet med att vi håller fler förhör och genomför tekniska undersökningar, säger kammaråklagare Michelle Stein som leder förundersökningen.

Åtal ska vara väckt senast den 13 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!