Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Tv-kocken slår ett slag för kött med fett i

Skådespelaren och tv-kocken Per Morberg i full frihet med köttbitar som fräser framför honom och en publik runt om på torget i Knäppingsborg är en upplevelse. Han vrålar ut sina lärdomar om kött och skämtar vågat med kvinnorna i publiken.

"Kött ska se ut som danska flaggan". Rött och vitt. Det är fettet som ger köttet smak.

"Kött ska se ut som danska flaggan". Rött och vitt. Det är fettet som ger köttet smak.

Foto: Sandberg Niclas

NORRKÖPING2009-11-16 03:00
Iförd en röd toppluva steker Per Morberg entrecôte och oxryggbiff, i rapsolja, och med händerna som redskap. Publiken får smaka på köttstrimlor med örtsmör och skrattar uppskattande åt Morbergs verbala utfall, med visdomar om kött och matlagning, blandat med ekivoka kommentarer varav många inte lämpar sig för tryck. Per Morberg brukar laga mat på ett egensinnigt sätt i tv-programmet "Vad blir det för mat" och har en grillbok på gång. När en man i publiken frågar: "Varför är mitt kött alltid så segt?" går Per Morberg igång, med stort engagemang: - I min nya grillbok skriver jag ett helt kapitel om det som svenska folket har gjort, de har förstört hela köttindustrin, genom att köpa kött som är RÖTT! Det ska se ut som DANSKA FLAGGAN! SPRÄNGT I BITAR, vrålar Morberg. "Religion för mig"
Han ondgör sig över att folk inte vill ha fett i köttet. - "Det är ju fettkant", härmar han och skriker sedan: - Det är det ENDA som skapar smak, för helvete. Det är en religion för mig. Jag avskyr magert kött, lika mycket som jag hatar saltlakeräkor. Kött ska vara marmorerat, med fett insprängt i köttet, slår han fast. Och marinader ska inte behövas på ett bra kött, det är bara till för att dölja dålig kvalitet, menar han. Nej, örtsmör, som i lördags med vitlök, citron, paprikapulver, basilika, gräslök, dragon, persilja, salt och peppar, det räcker. Hittar man inget bra melerat nötkött, kan man köpa fläskkarré, råder han. - Det är billigare och godare, mitt absoluta favoritkött, säger han och skriker efter en stekspade och sin Loka-flaska samtidigt som han glider ned för det sluttande underlaget på torget och lugnar en liten pojke, som står där längst fram och som hoppat till vid hans senaste vrål, med att det bara är "teater".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om