Tv-kocken slår ett slag för kött med fett i
Skådespelaren och tv-kocken Per Morberg i full frihet med köttbitar som fräser framför honom och en publik runt om på torget i Knäppingsborg är en upplevelse. Han vrålar ut sina lärdomar om kött och skämtar vågat med kvinnorna i publiken.
"Kött ska se ut som danska flaggan". Rött och vitt. Det är fettet som ger köttet smak.
Foto: Sandberg Niclas
Han ondgör sig över att folk inte vill ha fett i köttet. - "Det är ju fettkant", härmar han och skriker sedan: - Det är det ENDA som skapar smak, för helvete. Det är en religion för mig. Jag avskyr magert kött, lika mycket som jag hatar saltlakeräkor. Kött ska vara marmorerat, med fett insprängt i köttet, slår han fast. Och marinader ska inte behövas på ett bra kött, det är bara till för att dölja dålig kvalitet, menar han. Nej, örtsmör, som i lördags med vitlök, citron, paprikapulver, basilika, gräslök, dragon, persilja, salt och peppar, det räcker. Hittar man inget bra melerat nötkött, kan man köpa fläskkarré, råder han. - Det är billigare och godare, mitt absoluta favoritkött, säger han och skriker efter en stekspade och sin Loka-flaska samtidigt som han glider ned för det sluttande underlaget på torget och lugnar en liten pojke, som står där längst fram och som hoppat till vid hans senaste vrål, med att det bara är "teater".
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!