Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Tre år med Caddies har stärkt Ringdansen

Tre års arbete med att utveckla boendemiljön Ringdansen och Ljura börjar gå mot sitt slut. EU-projektet Caddies summerade i går sina erfarenheter vid ett seminarium i Silverdansens skola i Ringdansen.- Projektet har betytt att vi bryr oss mer om varandra, säger Lena Perman som själv bor i Ringdansen.

NORRKÖPING2011-10-21 03:00

Det började 2009 med att Norrköping, Helsingfors och Riga gemensamt sjösatte EU-projektet Caddies, som går ut på att hyresgästerna i utvalda bostadsområden ska bli mer delaktiga i sitt områdes utveckling. I Norrköping är det Hyresbostäder som drivit projektet. Nu, hösten 2011, börjar det EU-finansierade projektet gå mot sitt slut, och en mängd av projektets deltagare samlades i går för att summera och dela med sig av sina erfarenheter. Tre av deltagarna på mötet i går var Johan Lamberth, Karin Sköld och Lena Perman.

Goda erfarenheter
Alla tre bor i Ringdansen och har bara gott att säga om projektet, där de själva varit aktiva.

- Vi har utbytt erfarenheter och tagit lärdom av varandra. Och vi känner att Hyresbostäder lyssnar på oss, säger Karin Sköld.

Hon får medhåll av Lena Perman.

- Det har varit oerhört givande grupparbeten, och nu när projektet tar slut måste det gå vidare av egen kraft. Det är andan i projektet som nu lever vidare. I ett bostadsområde är det oerhört viktigt hur man är gentemot varandra, säger hon och menar att hennes egen flytt till Ringdansen är det bästa hon gjort.

- Här bryr man sig om varandra, säger hon.

Mobilapplikation
Även Johan Lamberth tror att resultaten från projektet kan leva vidare i framtiden.

- Nu, genom projektet, har vi fått kontakterna. Så nu kan det rulla på, men allt beror förstår på oss själva. Det finns en stark självkänsla i Ringdansen, säger han.

Förutom att seminariet i går skulle sammanföra projektdeltagarna för att utbyta idéer och erfarenheter presenterades också en konkret handledningsguide för hur man kan utveckla och stärka bostadsområden genom de boende själva. En mobilapplikation där de boende i ett område till exempel snabbt kan dela med sig av något de sett eller upptäckt, är ett annat konkret resultat av projektet.

Anna Kanervo är projektkoordinator och anställd av Hyresbostäder. Hon menar att projektets fokus varit att få de boende i ett område själva mer engagerade i utvecklingen av sitt bostadsområde.

- Det handlar mycket om att få fram en ny attityd, att man som boende kan göra mycket själv. Det är en viktig slutsats, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om