Tina och David Lood köpte 2018 kultfiket Kafé Kuriosa på Hörngatan. Samma år öppnade sig möjligheten att ta över Fika i Knäppingsborg, vilket paret nappade på.
– Vi kände att har vi ett så kan vi väl ha två – och det var ju ett så bra läge, säger Tina Lood, som innan giftermålet med David hette Karlsson i efternamn.
Det blev inte många månader i Fikas lokaler. Ett ännu bättre alternativ dök upp, lokalerna som Tinas Café å Sånt huserar i idag i Knäppingsborg. Här öppnade man i februari 2019.
I och med flytten bytte man både namn och koncept. Här, precis som på systerkaféet Kuriosa, finns goda bakverk, som vaniljbullar, allt bakat på plats. Det som skiljer, förutom storleken på lokalen, är att det här finns ett större matutbud än på Kuriosa, som lasagne och specialiteten galetter, franska bovetepannkakor.
Tinas Café å Sånt, i två våningar med plats för 60 gäster, har fullständiga rättigheter. Man kan ta ett glas vin, en irish coffee eller varför inte en rom med choklad, grädde och pepparkakssmulor.
– Du ska kunna komma ner i det här fantastiskt vackra kvarteret och både äta och dricka gott. Vi bakar och lagar allting själva, beskriver Tina Lood koncept för Tinas Café å Sånt.
När Handelsgalan i november för första gången delade ut utmärkelsen "Årets café/restaurang" var det Tinas Café som vann. Ur motiveringen: "Dess generösa öppettider och utmärkta tillgänglighet, tillsammans med en vänlig personal och en unik plats i vackra Knäppingsborg, har skapat en oöverträffad glädje och njutning för både Norrköpingsbor och besökare."
– Det betyder jättemycket. Det är ett erkännande att man faktiskt gör någonting som är bra, säger Tina Lood.
– Vi är nöjda med kundtillströmningen och året som har varit, fortsätter hon och säger att 2024 kommer att bli ett ännu bättre år.
– Då ska vi öppna Bakfickan, i vår grannlokal där det tidigare har varit ett veganskt kafé.
Paret Lood har köpt utrustning från konkursdrabbade Oas café och renoverar nu lokalerna, med valv i taket.
– Vi känner att vi behöver fler gästplatser. Det är tråkigt när man får säga i från till gäster som inte får plats på lördagarna, och uteserveringen blir full väldigt fort på sommaren.
Tinas Bakficka kommer att ha 30 platser, plus en uteservering, och ett liknande koncept. Till nysatsningen, som öppnar den 28 mars, har man värvat Marika Karlsson som tidigare drivit Marikas Café och inredning, och som därefter jobbat på Söderköpings Brunn.