Östgöta Kök har tidigare drivit både Burgers and Bangers och Vinyl Food and Groove i lokalerna på Drottninggatan 15. Nu tar alltså The Lamp över lokalerna och slår upp portarna till The Knife den 10 november.
– Det är redan många som har bokat bord, innan vi ens har gått ut med menyn, så det är jättekul, säger Charlie Apell, restaurang- och baransvarig på The knife.
Just nu är det något av ett renoveringskaos i lokalerna. Allt har målats om och alla inredningsdetaljer utom stolarna byts ut.
– Vi vill att det ska vara varmt och avslappnat. En skön atmosfär, säger Malin Magnusson.
Det är många som är och har varit involverade i ta fram koncept och meny till restaurangen. Bland andra Dennis Olsson, köksansvarig på The Knife och Isac Hultmark, köksmästare på The Lamp.
– Det är ett avslappnat streetfood-koncept med influenser från Frankrike och Mellanöstern. Det ska vara goda drinkar och god mat, säger Dennis Olsson.
En udda kombination kan man tycka, men det kan också komma influenser av amerikanskt, italienskt och spanskt på menyn.
– Vi vill hålla det öppet och levande.
Namnet The Knife kommer av en speciell kniv som kommer att användas i köket, men mer än så vill de inte berätta just nu.
Kan ni ge något exempel på vad som kan finnas på menyn?
– En variant på beuf bourguignon, men inte "the classic way". Det kommer vara definitivt unikt, säger Isak Hultmark.
Malin Magnusson är glad att The Lamp kan fortsätta utvecklas och satsa på det här sättet.
– Vi har ju inte haft lunchgäster tidigare mer än våra konferenser och spagäster, så det är kul med något nytt. Och vi känner att vi har ett behov av det.
Östgöta kök har bytt koncept här ett par gånger på ganska kort tid. Ni ser inget problem med lokalen?
– Nej, vi är tacksamma för att de ville släppa lokalen till oss. Vi har varit sugna på att hitta en lokal som passa bra och ligger nära, så det kan inte bli bättre!
Charlie Apell hoppas på att restaurangen ska locka ut fler Norrköpingsbor och att den ska bidra till att få igång samma uteliv som före corona.
– Det är klart att det är otroligt tufft att öppna i dessa tider, men man måste våga för att vinna, säger Malin Magnusson.