Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Tågstrejken slog hårt i länet

NORRKÖPING
Tågstrejken slår hårt mot Östgötapendeln.
Folkbladet träffade förtvivlade resenärer på Norrköpings Centralstation på tisdagen.
- Jag kommer en halvtimme för sent till jobbet, sade Claudia Khamis. Vad ska jag göra? Jag ska leda barngympa.

Eva Ragnar och Susanne Carlsson läser på Universitetet i Norrköping och pendlar från Linköping. Tågstrejken medför att de måste planera dagarna, missar morgonlektioner och får vänta på att komma hem.
FOTO: ROBERT SVENSSON

Eva Ragnar och Susanne Carlsson läser på Universitetet i Norrköping och pendlar från Linköping. Tågstrejken medför att de måste planera dagarna, missar morgonlektioner och får vänta på att komma hem. FOTO: ROBERT SVENSSON

Foto:

Norrköping2001-10-10 00:00
Hon såg framför sig hur ledsna barn satt och väntade i Linköping.
Hon kunde inte heller komma i kontakt med lokalen där barngympan var per telefon.
Claudia hade räknat med att ta det inställda tåget 16.02. Nu fick hon vänta till 16.22. Det verkar inte vara så lång väntetid men för Claudia betydde det en halvtimme för sent till jobbet.

<b>Väntan</b>
Eva Ragnar och Susanne Carlsson hade väntat sedan klockan 15. Inga tåg gick till Linköping före 16.02.
De två läser till lärare på universitetet.
- Vi måste anpassa oss till tågtiderna och inte till tiderna på Campus Norrköping, säger Eva Ragnar. Ofta går det bra då vi kan planera studierna själva. Men ibland är det föreläsningar som vi inte vill missa. Om vi inte haft föreläsningar i dag hade vi väl klarat av att hinna med ett tidigare tåg.
- Jag bor i Vikingstad och det kan betyda att jag måste försöka åka buss också vissa dagar. Jag hoppas inte strejken blir långvarig.
- Det är tur att tågstrejken infaller denna vecka. Förra veckan hade vi praktik och då måste vi passa tiderna i skolan eller förskolan. Vi hade inte klarat detta med alla inställda tåg.

<b>Värre i dag</b>
- Under tisdagen har det faktiskt fungerat ganska bra, säger Jenny Arklund, informatör på Östgötatrafiken. Resenärerna har blivit försenade men ändå kommit fram. Vi är mer oroliga för onsdagen då betydligt fler tåg är inställda.
- Resenärerna är naturligtvis inte glada. Då väntetiderna blir orimligt långa mellan tågen försöker vi sätta in bussar. Vårt kundcentrum har varit överhopat med förfrågningar om när tågen går och hur resor kan planeras. Det är svårt att informera då det hela tiden kan bli förändringar.
I dag, onsdag, kommer pendeltågen till Mjölby från Norrköping 06.42, 09.02, 11.02, 15.42, 16.42, 17.42, 19.02 och 21,02 att vara inställda, från Norrköping till Tranås 06.22, 14.02 och 18.02, från Norrköping till Katrineholm 06.55 och 17.00 samt från Norrköping till Nyköping 08.10 och 16.15. Vidare är tåget till Linköping18.42 inställt.
På torsdag morgon drabbas innan strejken avblåses klockan 8 tågen från Norrköping till Mjölby 07.22 och 07.42.

<b>Buss</b>
Östgötatrafiken ersatte i begränsad omfattning tåg med buss. I de flesta fall hänvisades resenärerna till de tåg som går.
På torsdagen är flera tåg inställda mellan Stockholm och Malmö samt mellan Norrköping och Västerås.
Svensk lokförarförening har sedan varslat om ny strejk från midnatt på torsdag till söndag om inte Almega går med på att teckna kollektivavtal. Den nya strejken gäller godstågen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om