Det slår Kerstin Jagesten, kurator vid Moa-mottagningen, larm om.
Moa-mottagningen i Norrköping tar emot unga upp till 25 år. Ofta är det föräldrar eller skola som hör av sig efter oro kring en ungdom.
Ungdomarna kommer från alla samhällsklasser, säger Kerstin Jagesten, och från alla bostadsområden och skolor.
Under hösten har 82 procent av besökarna varit pojkar, flest i 16-årsåldern. 20 procent av de nya ärendena har varit ensamkommande barn.
De vanligaste missbruksproblemen bland ungdomarna på Moa handlar om cannabis och alkohol.
– Och så har det kommit till någonting under hösten: dolol. Det förskrivs inte längre i Sverige, utan man köper det via nätet.
Det är samma substans som i tramadol och tradolan.
När Moa startade för 2,5 år sedan var det mycket spice i stan. Efter att det avtog har det egentligen bara varit cannabis, säger Jagesten.
– Men nu i höst har vi många ungdomar som också äter tabletter. Det är ett nytt problem, och ett allvarligare problem, eftersom det är farligare rent fysiskt för kroppen är vad cannabis är.
Jagesten talar om att nu gå ut och informera både på skolor, och föräldrar. De senare bör vara uppmärksamma på eventuella fynd av tomma tablettkartor i någon byxficka eller i en papperskorg hemma.
Största andelen narkotikarelaterade dödsfall i Sverige handlar om receptbelagda läkemedel, säger Magnus Roodla, gruppchef vid polisen i Norrköping.
Narkotika ligger bakom nästan all brottslighet, säger han också, och beskriver narkotikaläget i Norrköping och andra delar av länet som "alarmerande".
De vanligaste preparaten är hasch och marijuana. Magnus Roodla beskriver en liberaliseringsvåg, och säger att medan drickande bland unga minskar så ökar narkotika på krogen.
Han berättar om beslagtagna mobiltelefoner där säljare skickat ut massutskick till 400 potentiella cannabisköpare. Bland köparna finns de som har bra jobb inom kommunen eller sjukvården.
Han talar också om internetdroger, dolol, och om att folieröka ersatt injicering. Fentanyl blivit ett stort bekymmer i Norrköping med många överdoser.
De droger som Olle Johansson, sakkunnig vid socialkontoret, ser som störst i stan är alkohol, cannabis, lugnande läkemedel och blandmissbruk i olika former. Illegalt införskaffad subutex är också ett problem.