På äldreboendet Sankt Persgatan 134 råder det delvis delade meningar om avskaffandet av de delade turerna. Att de flera timmar långa obetalda uppehållen mitt på dagen mellan två pass försvinner verkar inte någon av de undersköterskor på våning fyra som Folkbladet pratade med ha särskilt mycket emot. Men om det betyder att alla fortsättningsvis alltid måste jobba åtta timmar varje dag finns det de som protesterar.
– Vi är ju så olika. En del som orkar, vill jobba långa pass vissa dagar för att få kortare pass och mer ledigt andra dagar, säger Lotta Carlsson.
– Ja, och så är vi ju i olika åldrar, säger Lena Kron.
Margareta Berlin berättar att hon ofta tar semester på den dagen hon är schemalagd att arbeta delad tur.
– Den dagen med delad tur är den jobbigaste av alla dagar. Jag skulle vilja ha åtta timmars arbetsdag varje dag. Jag har jobbat så länge och har inte långt kvar till pensionen, säger hon.
– Vi har inte sett hur de har tänkt att lösa det än, säger Lena Kron och berättar om tider då det inte förekom delade turer.
– Men då fanns det personal. Sedan när de drog ned på personalstyrkan var de tvungna att lösa det genom att införa delade turer, eftersom personalen inte räckte till. Så om de inte anställer kommer de nog inte att lyckas.
Personalens nuvarande schema har utarbetats genom ett datoriserat system. Något de är missnöjda med.
– Det kostar massor av pengar och ingen är nöjd. Ena veckan kan man få jobba 52 timmar och nästa vecka bara 16 timmar. Datorn har bara räknat ut att någon ska vara här, men inte vem, säger Camilla Nyquist.
Margareta Berlin berättar att hon fick jobba fyra dagars helg fast hon gjorde det förra gången också.
Personalen på Sankt Persgatan 134 vill vara med och påverka.
– Det är svårt att trivas om man inte får något inflytande. Vi har mycket erfarenhet och vet vad vi pratar om. Det borde man ta vara på, säger Camilla Nyquist.