Svaret från kommunen: Strömsholmen ska bli mysigare

Ett medborgarförslag efterlyser förbättringar på Strömsholmen och av svaret från kommunen framgår att det finns planer på att öka trivseln där under 2023.

Sittmöbler, fler papperskorgar, kanske en tillfällig offentlig toalett och möjlighet att ställa upp en foodtruck eller en temporär glasskiosk. Strömsholmen ska bli mysigare.

Sittmöbler, fler papperskorgar, kanske en tillfällig offentlig toalett och möjlighet att ställa upp en foodtruck eller en temporär glasskiosk. Strömsholmen ska bli mysigare.

Foto: Susanna Beskow Norgren

Norrköping2023-02-21 15:00

Medborgarförslaget går ut på att kommunen borde skapa en parkmiljö med sittplatser och utrymme att sola, ha picknick och rasta hunden.

"Vi vill att ni gör en park på Strömsholmen med lite bänkar, labyrintbuskar, körsbärsträd och små vägar som man kan rasta hunden vid. Samt en liten gräsmatta som man kan ha picknick på när det är sommar", skriver förslagsställaren som annars bara har den skuggiga kaktusparken i närheten och efterlyser en solig park att äta glass i och rasta hunden.

Svaret på det är att samhällsbyggnadskontoret redan har en del på gång. Kontoret planerar att under 2023 utföra en del enklare driftåtgärder för att öka trivseln och förbättra vistelsemöjligheterna på den populära Strömsholmen.

Målsättningen är att utöka möjligheterna att slå sig ned med egen matsäck genom att placera ut olika typer av sittmöbler på ön. Sittplatser i olika väderstreck ska skapa möjligheter att sitta, sola eller äta medhavd lunch.

Möjligheten att placera ut en tillfällig offentlig toalett utreds och antalet papperskorgar ses över. 

Dessutom undersöker man möjligheten att placera ut några nya träd och blommande buskar för att ersätta de växter som farit illa i stormar, och man undersöker också på vad bäverangrepp ställt till med.

Blommande lökväxter planteras för att få färgprakt och en längre säsong av upplevelser. Det kommer även att finnas möjlighet att ställa upp en foodtruck eller en temporär glasskiosk. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!