Svalt intresse för glass i värmen

Strålande sol och färsk, hemmagjord glass på en flytbrygga i hamnen. Trots perfekta förutsättningar har intresset för glass varit svalt i sommar.

Kent Karlsson och Anette Burström Karlsson säger att de mest har varit inomhus under sommaren för där har de AC.

Kent Karlsson och Anette Burström Karlsson säger att de mest har varit inomhus under sommaren för där har de AC.

Foto: Sofia Norin

NORRKÖPING2018-08-05 08:00

I småbåtshamnen i Lindö ligger Bosses glassbar förtöjd. Här tillverkas glassen från grunden.

– Vår glassbar är ungefär som ett bageri. Vi får grundmixen från Bosses glassbar i Linköping och sedan kokar vi tidigt på morgonen. Vi tillsätter till exempel färska bananer och chokladbitar. Sedan har vi helt färsk glass vid öppning, säger Joakim Ringvide som äger Bosses glassbar i Norrköping.

Trots den hemgjorda glassen har Bosses glassbar lockat färre besökare i sommar än väntat.

– Vi ser en skillnad från förra sommaren. Folk vill inte vara i staden när det är varmt, man söker sig snarare till badplatserna. Eftersom det inte finns någon badplats här har gästerna inte tagit sig hit när det är som varmast. På kvällarna när det är svalare har vi fler gäster och då är det samtidigt många som kommer och tackar oss för att vi har öppnat en glassbar här, säger Joakim Ringvide.

Glassbaren kombinerar sin verksamhet med jetskiuthyrning.

– Uthyrningen har varit fullbokad hela sommaren. De flesta vill vara i vattnet nu och då är jetski ett perfekt sommarnöje, säger Joakim Ringvide.

Snart får glassbaren ännu en glassförsäljare vägg i vägg. Några meter bort håller Hamnkrogen på att byggas.

– Det är tråkigt, vi har inte haft någon dialog om det. Det finns inget behov av en till glassbar här. Men jag hoppas på att kvalité ska gå före kvantitet, kunderna uppskattar det hemgjorda.

På eftermiddagen visar termometern visar strax över 30 grader. Anette Burström Karlsson och Kent Karlsson är två kunder som trotsat värmen och gjort ett stopp vid glassbaren. Dagen i ära har de valt en milkshake och glass med smak av lakrits och marängsviss.

– Vi har spenderat större delen av sommaren inomhus vid AC:n. Det är helt enkelt för varmt för att vara utomhus. Vi funderar på att resa utomlands till ett land där det är svalare, säger Kent Karlsson.

Adam Mitry förser gästerna med glass under sommaren.
Adam Mitry förser gästerna med glass under sommaren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om