Succé för Loa Falkman

Sol och regn. Evert Taube och Eldfågeln. Det blev en häftig avslutning av Augustifesten med Loa Falkman och SON i huvudrollerna.

Sol och regn växlade om under Loa Falkmans gratiskonsert i Vasaparken. Här regnar det och Loa sjöng strax därpå "Till havs!".

Sol och regn växlade om under Loa Falkmans gratiskonsert i Vasaparken. Här regnar det och Loa sjöng strax därpå "Till havs!".

Foto: Sören Boström

NORRKÖPING2018-08-12 18:40

– Nu börjar den nya säsongen med Norrköpings Symfoniorkester, sa Henrik Marmén, konstnärlig chef för SON när han hälsade publiken välkommen till gratiskonserten som blivit en omistlig tradition under Augustifesten.

– Den här konserten bjuder på en del inslag från den kommande säsongen i Louis De Geerhallen, men i stort också ett väldigt blandat program, som jag hoppas ni kommer att tycka om.

Därefter tog Loa Falkman scenen i besittning och gjorde succé med en musikalisk resa, som innehöll smakprov från Carmen, New York, New York, The Music of the Night från The Phantom of the Opera och slutligen rundade han av med Evert Taubes Sommarnatt, Kom i min famn.

Loa Falkman gjorde nog ingen besviken. Han agerade och skämtade om sin nya roll som reklamman i TV (ICA-Stig) och framförallt sjöng han så det hördes över hela Vasaparken och säkert en bra bit till.

Symfoniorkestern spelade också egna stycken, bland annat Beethovens Symfoni nr 5, en klassiker som orkestern dessutom levererade med eftertryck! Hela tiden dirigerade av Christoffer Nobin.

– Jag tycker om Loa på alla sätt, så det här var jättebra, sa Kerstin Teigesund och fick medhåll av Ulf Boiertz där de satt längst fram, närmast scenen.

– Loa Falkman är ju både en lysande sångare och skådespelare, så det här blev en riktigt fin avslutning på Augustifesten i Norrköping för det här året, fastslog Ulf Boiertz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om