Strutskorv och trärökt lax på lokala matmarknaden
Lokalproducerad mat finns alldeles runt hörnet men trots det är det få Norrköpingsbor som hittar ut till Vikbolandets lokalproducenter. Därför valde de att flytta in marknaden tillfälligt till Norrköping i helgen. Lax, strutskött och ägg var något av utbudet.
Jordgubbar i långa banor i växthusen. Ett nog så populärt inslag i den lokala matmarknaden.
Foto:
Vid ett bord stod Helen Forsmark och sålde varmrökt lax kryddad bland annat med jäger.
- Jag startade eget företag -98 och röker laxen i en gammaldags trärök, förklarar hon och berättar att matmarknaden inte bara är ett sätt att marknadsföra dem utan även som enbra marknadsundersökning.
Några bord bort ligger rader med strutskött i olika format och förpackningar. Det är Sören och Margaretha Bergström som säljer åt sina grannar som har en strutsfarm
- Stockholmare kommer med busslaster ut till Vikbolands struts. De är ofta fler än de Norrköpingsbor som hittar ut, berättar Sören och bjuder på korv gjord på strutskött.