Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Strokebehandling lovas efter sommaren

Först efter sommaren kommer trombolysbehandling mot stroke kunna ges dygnet runt till patienter på Vrinnevisjukhuset.  - Jag tror inte på detta förrän det är genomfört, säger Kerstin Lidberg, ordförande i den lokala strokeföreningen.

Foto: Forsby Jan

NORRKÖPING2008-05-06 03:00
Närsjukvården i östra Östergötland fick bakläxa av hälso- och sjukvårdsnämnden, när man ville spara en miljon kronor genom att enbart ge strokebehandling under kontorstid (8.00-15.30). Nämnden sade nej till förslaget med hänvisning till att personer med sjukdomar och skador i nervsystemet har rätt till likvärdig vård i hela länet. Målet är nu att trombolysbehandling ska kunna ges under hela dygnet och detta ska vara genomfört under det här året. Tidigast efter sommaren tror klinikchef Anders Danielsson att så blir fallet. Vid intensiven
Enligt planen ska behandlingen efter kontorstid ges vid intensivvårdsavdelningen. Men för att klara detta måste all inblandad personal först utbildas och ansvarsfördelningen måste vara klar. - Jag tror att det blir en bra och patientsäker lösning, säger Anders Danielsson. Kerstin Lidberg är ordförande i strokeföreningen i Norrköping. Hon tror inte på förslaget förrän det är genomfört. - Jag kommer att bli jätteglad när de rättar till det här. Men för att kunna genomföra förslaget så måste närsjukvården ommöblera sina pengar och då kommer det att bli protester från andra håll. Skrämt bort
Enligt Kerstin Lidberg finns det andra saker som oroar strokepatienter, som överbeläggningen på medicinkliniken och att avdelning 1 som tidigare var en renodlad strokeavdelning inte längre är det. Dessutom sade den ende strokeläkaren upp sig och försvann. - Det är inte den första läkaren som landstinget har skrämt bort med en alltför stor arbetsbörda, konstaterar Kerstin Lidberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om