Det borde finnas något för alla smaker på International Food Festival. Yassa från Västafrika, arepas från Venezuela och langos från Ungern är bara några av de rätter som går att hitta bland de 23 stånden. Carita Nord Isgren, projektledare för Augustifesten, säger att matmarknaden är ett viktigt inslag i festligheterna. Marknaden är här för andra gången under Augustifesten.
– Vi provade det i samband med Augustifesten 2019 och det blev jätteuppskattat. Det är verkligen ett härligt inslag, säger Carita.
Robert Norrhede är eventmanager på matfestivalen och upplever en stor efterfrågan. Han tror att pandemin spelar in, att det finns ett uppdämt behov bland folk av att äta ute och träffa folk.
– I Örebro hade vi ungefär 100 000 gäster under fem dagar. Det sa bara bom, det var helt sjukt! säger han.
Hur många gäster förväntar ni er här?
– Ännu fler.
Bland stånden står Piotr Warunek och säljer grekiska oliver, nötter från Mellanöstern, baklava från Libanon och turkiska sötsaker. Han kommer från Polen, bor sen länge i London, och har i 20 år sålt delikatesser på matmarknader runt om i Europa.
– Jag reser runt nio månader om året, säger han.
Hinner du se något av platserna du besöker?
– Ja absolut. Jag jobbar cirka fyra dagar per vecka så jag hinner träffa lokala människor dit jag åker. Jag har varit i många länder men Sverige är det bästa land jag varit i. Människorna är väldigt trevliga och vänliga här, säger han.