Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Stjernkvist: Jag är orolig

Borgsmoskolans fortsatta dåliga resultat oroar Lars Stjernkvist (s) som är ansvarigt kommunalråd för skolorna i Norrköping.

NORRKÖPING2008-01-09 03:00
Sammanställt för hela Norrköpings kommun har andelen niondeklassare som saknar behörighet till gymnasiet pendlat mellan 17 och drygt 19 procent de senaste tre åren. - Jag ser att det går åt rätt håll men för vissa skolor går det för långsamt, säger Lars Stjernkvist. Skolan han framförallt tänker på som det går långsamt för är Borgsmoskolan. Därför ska nu Borgsmoskolan bjudas in till nästa nämndsammanträde. - Vi behöver fråga dem vad de själva drar för slutsatser av betygen och om de har några egna planer på hur man ska förbättra resultatet, säger Lars Stjernkvist. Han medger också att nämnden behöver ställa frågan om det finns något som de kan hjälpa till med. - Det kan behövas någon förstärkning som vi kan hjälpa till med, säger han. Jag är inte alls främmande för att ge resurser där vi ser att det behövs. Under året har Borgsmoskolan tillsammans med andra skolor fått runt en halv miljon att dela på. Dessa pengar användes till den stora ombyggnad som ska bli klar om ungefär ett år. Lars Stjernkvist har varit på besök på Borgsmoskolan under hösten och han tycker att de trots tråkiga resultat är på rätt spår. - Det spelar väldigt stor roll hur ledarskapet fungerar och att personalen samarbetar. Det verkar som att de har startat arbetet med en gemensam strategi. Att Borgsmoskolans resultat skulle bero på sociala strukturer tror inte Stjernkvist på. - Nej, med de förutsättningar som finns borde resultaten vara bättre. Det finns fler skolor med lika sociala strukturer som ändå lyckas åstadkomma bättre resultat, säger Lars Stjernkvist. Även Vikbolandsskolans resultat ser negativt ut, där har andelen obehöriga niondeklassare ökat från 16 procent till 33 procent på två år. Trots detta är Stjernkvist inte lika orolig som för Borgsmo. - Inte om jag ska tror vad rektorn säger. De är rätt övertygade om att de kan vända resultaten redan till våren. I Vikbolandsskolans fall tror han att det är tillfälligheter som ligger bakom statistiken och att man med små medel ska kunna förbättra resultatet ordentligt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om